Folyamatosak az ingyenes egészségügyi szűrések Szolnokon

Megosztás

Számos egészségügyi szűrő- és prevenciós programot vehetünk igénybe Szolnokon. Szalay Ferenc a település leköszönő polgármestere Facebook-oldalán arról ír, hogy: “Lassan azt is mondhatnánk, hogy Szolnok a szűrő- és prevenciós programok városa”.

A polgármester emlékeztetett, hogy előző héten a Tiszaligeti Napok részeként megrendezték a Családi Egészségnapot, most szombaton pedig a BENU legmodernebb készülékekkel felszerelt szűrőkamionja várta az egészségtudatos szolnokiakat.

A komplex szűrőprogram 55 különböző vizsgálatot tartalmazott (többek között szív- és érrendszeri vizsgálatok, koleszterinszint és vércukorszint mérés, légzésfunkció mérése, szemészet, stb.). A virtuális sátorban vetített tudástáron és a valósághű maketteken keresztül anatómiai ismereteket bővítő és egészségfejlesztő program is kínálkozott a kilátogató családok számára.

A szűrőprogramok mellett már zajlik az őszi Idősek Akadémiája, mely előadásainak témái a szépkorúak egészségesebb életvitelhez kapcsolódnak. Emellett a szolnokiak a Tiszta Szívvel Szolnokért ingyenes lakossági szűrőprogramot is igénybe vehetik. A leköszönő polgármester szerint ezek a programok bizonyítják, hogy a város egyik kiemelt stratégiája az itt élők egészségének javítása.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek