Lassan, de biztosan halad az M4-es autópálya építése Törökszentmiklós és Kisújszállás között

M4-es autópálya építése

Megosztás

Az M4-es gyorsforgalmi út Törökszentmiklós és Kisújszállás közötti szakaszának építése folyamatban van, bár a projekt befejezése még messze van. A 34,29 kilométeres szakaszon a munkálatok különböző fázisokban tartanak, a forgalomterelésektől kezdve az aszfaltozáson át a műtárgyak építéséig.

Az egyik leggazdagabb hazai oligarcha, Szíjj László cégének, a Duna Aszfalt Projekt Zrt. kivitelezésében zajló beruházás során a törökszentmiklósi elkerülőn már az újonnan épített bal pályán halad a forgalom. A projektvezető helyettes, Nicoara Miklós elmondása szerint jelenleg a jobb pálya átépítése zajlik. A teljes szakasz befejezése azonban még várat magára, várhatóan csak jövő év tavaszára készül el.

A törökszentmiklósi csomópontnál hamarosan elkészül az M4-es új nyomvonala és a csomópont ideiglenes összekötő útja. A 4-es út forgalmát októberben tervezik átterelni az ideiglenes útvonalra, hogy a hiányzó csomóponti összekötések megépülhessenek.

Az új, 17,5 kilométeres nyomvonalon a földmunkák nagy része már befejeződött, és megkezdődött az útalap építése is. Az aszfaltozási munkák is folyamatban vannak, eddig 10 kilométeren készült el a kötőréteg. A kisújszállási elkerülőn a bal pálya egy része már majdnem kész, de a kopóréteg és a forgalomtechnika még hiányzik.

A projekt részeként öt csatlakozó közút felújítása is zajlik. Ezek közül eddig csak az Óballát bekötő út készült el teljesen. A törökszentmiklósi Kossuth utca felújítása is folyamatban van, de itt még várhatók munkálatok szeptemberben.

A műtárgyak építése is előrehaladt. A törökszentmiklósi és kisújszállási csomópontoknál épülő hidaknál már a pályalemez is elkészült, és folyamatban van a csatlakozó töltések építése. A Nagykunsági-főcsatorna felett épülő híd teljes összeérése november elejére várható.

Bár a projekt halad, számos kihívással és még elvégzendő munkával kell szembenézni. A közműépítések, a csapadékvíz-elvezetés kiépítése és az üzemi hírközlési rendszer alépítményi munkái még folyamatban vannak. A teljes szakasz átadásának pontos dátuma egyelőre nem ismert, de a jelenlegi ütem alapján még jelentős idő és munka szükséges a befejezéshez.

Az M4-es autópálya ezen szakaszának kiépítése fontos lépés az ország közlekedési infrastruktúrájának fejlesztésében, azonban a kivitelezés elhúzódása és a folyamatos forgalomterelések próbára teszik az arra közlekedők türelmét. A projekt befejezése után remélhetőleg jelentősen javul majd a térség közlekedési helyzete és biztonsága, de addig is számítani kell az építkezéssel járó kellemetlenségekre.

Forrás és fotók: magyarepitok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek