Elavultak az eszközök, elmaradnak a kihelyezett tüdőszűrések Szolnok megyében

Megosztás

A mozgó tüdőszűrő vizsgálatok a megyében határozatlan ideig szünetelnek, erről tájékoztatta a lakosságot a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház Tüdőgondozó Intézete. A szolgáltatás felfüggesztésére azért került sor, mert a mobil szűrőállomások és azok szállítóeszközei elavultak és műszaki problémák miatt használhatatlanná váltak.

Wenner-Várkonyi Attila, Kunszentmárton polgármestere tette közzé a Hetényi igazgatójától kapott levelet, amelyben a tüdőszűrés változásáról értesítették a címzetteket: az említett mozgó tüdőszűrőket szeptember elsejei hatállyal ideiglenesen kivonták a forgalomból, így a szűrések biztosításának szüneteltetésére kényszerültek.

Kunszentmárton Város Önkormányzata 2019 – 2024 | Tisztelt Kunszentmártoniak | Facebook

Tisztelt Kunszentmártoniak! Megérkezett a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet igazgatójának hivatalos levele, melyben a tüdőszűrés elmaradásának okáról kapunk…

Az intézet a pácienseket a szolnoki Hősök tere 2-4. szám alatt található Tüdőgondozóban tudja fogadni, ahol meghosszabbított nyitvatartással, hétfőtől péntekig 7:00 és 19:00 óra között végzik a tüdőszűréseket. Időpont foglalása nem kötelező, de lehetőség van telefonos egyeztetésre a 30/121-8564-es számon.

Nemcsak a kunszentmártoniak, valószínűleg mások is ugyanúgy fel vannak háborodva, hiszen sokak egyáltalán nem, vagy csak nagy nehézségek árán tehetik meg, hogy a megyeszékhelyre utazzanak ezért. Miközben a tüdőszűrés kiemelt szerepet játszik a tüdőbetegségek korai felismerésében, mint például a tüdőrák vagy a tuberkulózis, amelyek ráadásul kezdetben tünetmentesek lehetnek. Segít időben észlelni számos betegséget, így a kezelés sokkal hatékonyabb lehet. Különösen fontos a dohányzók, a légszennyezett környezetben élők, valamint a légúti betegségekre hajlamos személyek számára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek