Szalay Ferenc szerint felemelő volt hallgatni a kegyelmi ügyben érintett Balog Zoltánt

Megosztás

Június után ismét Jász-Nagykun-Szolnok megyében bukkant fel a kegyelmi ügyben K. Endrének kegyelemért lobbizó, református püspök Balog Zoltán. Míg a nyár folyamán Jászberényben szólalt fel a helyi gyülekezet előtt, most Szolnokon egy hálaadó istentiszteletén beszélt: Szalay Ferenc polgármester szerint felemelő volt hallgatni.

A leköszönő városvezető a közösségi oldalán osztotta meg, milyen élénk egyházi élet indult be a keresztény hagyományait évtizedekre elfelejtő egykori Kismoszkvában. Az elnevezés egyes vélemények szerint – Bajnai Zsolt blogSzolnok című oldalának információi szerint – azért ragadt rá a megyeszékhelyre, mert a helyiek nem állították meg a főváros felé induló szovjeteket, aminek sok realitása egyébként amúgy sem lett volna.

Balog Zoltán Szolnokon

Mindenesetre a keresztény-konzervatív, köznapi nevén fideszes politikai közösség büszke a fundamentumaira, és a képek, beszámolók alapján arra a Balog Zoltánra is büszke, aki idén február 16-án a Novák Katalin kegyelmezési ügyében játszott szerepe miatt lemondott a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnökségéről, bár a püspöki méltóságát megtartotta.

“Ez az építkezés egyszerre jelent tényleges felújításokat és lelki építkezést is. Keresztény gyökereink újrafelfedezése stabil értékrendet, erős közösséget jelent mindazoknak, akik csatlakoznak valamelyik felekezethez” – írja büszkén Szalay, hozzátéve, hogy felemelő volt hallgatni mind dr. Fürjes Zoltán helyettes államtitkárt, mind Balog Zoltánt. A hálaadó istentisztelet “materiális apropója” egyébként az volt, hogy mintegy negyedmilliárd forint értékben újult meg a parókia.

Szalay Ferenc

Szolnokon, a keresztény hagyományait évtizedekre elfelejtő egykori Kismoszkvában, a múlt század első évtizedeit idéző élénk egyházi élet van az elmúlt évek tudatos építkezésnek köszönhetően. Ez az…

A szolnoki reformátusokhoz hasonlóan Jászberény Református Egyházközség Perzsbitériumának sem volt problémája a botrányhős Balog jelenlétével. Bár Magyar Péter és a Tisza Párt megjelenése nem hagyta csitulni a kedélyeket, idézzük fel: Novák Katalin tavaly április 27-én adott kegyelmet Budaházy György és társai mellett egy bizonyos K. Endrének is. K. Endre a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettese volt, ő jogerősen azért kapott három év négy hónap börtönbüntetést, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek