Szolnok: ez hétről hétre egyre rosszabb

Megosztás

Korábban is rendkívül szemetes volt a város, de amióta szinte csak az 50 Ft-os betétdíjas italokat lehet kapni, végképp elszabadult a pokol Szolnokon és minden héten csak egyre rosszabb a helyzet. Jól nézünk ki, ha így nézünk ki.

Több tényező együttes fennforgása szükséges ehhez, hogy valaha szép megyeszékhelyünk ilyen borzalmas látványt nyújtson napról napra a lakóövezetek kellős közepén is. Egy szeméttelepen teljesen természetes, hogy ezt látjuk, de a városi részek élhetősége finoman szólva csorbul ezzel. Rendkívül csúnya látvány, a büdöset szagolni sem túl kellemes. A probléma országos, de Szolnokon ez is jobban kicsúcsosodik.

Csodálatos jó reggelt kívánhatunk mindenkinek egy ilyen látvánnyal, ha ez fogad, amikor ébredtünk. A képet Brigitta készítette Szolnokon, a Vasútállomás közelében, lakóházak között. Sajnos már semmi meglepő nincs benne, a legtöbb guberáló az összes szabadon nyitható, vagy utcai kukát felforgatja, hogy hátha talál benne néhány ötven forintért visszaváltható palackot, dobozt.

Ezzel önmagában nem lenne akkora gond, ellenben a végeredménnyel. A szétdobált, undort keltő szeméthalmot ugyanis természetesen nem teszi vissza a szemeteskukába, hanem ott hagyja büdösödni, ettől úgy néz ki Szolnok rengeteg közterülete, mint egy szeméttelep. A RePont-rendszer bevezetése előtt is bőven voltak gondok a városban, de azóta megsokszorozódott. Kellene valami megoldást találni erre, mert így Szolnok még inkább élhetetlen lesz.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek