Új telefonos átverés terjed a környéken, ezúttal kivételesen nem a bankok mögé bújnak

Megosztás

Tanácsolni most is ugyanazt tudjuk, mint a további átveréseknél, amik ennél némileg sikeresebbek voltak, vagy éppenséggel az unokázós csalásoknál – mindig kérdezzük meg a témában jobban otthon levő ismerőseinket, vagy éppen érintett rokonunkat, hogy küldött-e nekünk ilyen üzenetet.

Az sms-ben kért utasítást pedig természetesen nem hajtjuk végre.

A GSM Világ Tiszaújváros hívta fel a figyelmet egy helyben (is) terjedő csalásra, ami vélhetően a következő időszakban a szomszédos megyéken mind végig fog söpörni. Hatékonyságában ez talán kicsit gyengébb, mint amikor a bankkártya-adatainkat próbálják ellopni tőlünk, vagy a telefonunkra telepíttetnek számunkra káros alkalmazást, de így is nagyon sok a hiszékeny ember, amit a csalók könyörtelenül kihasználnak.

Ezt az üzenetet az oldal posztolta, természetesen nem az érintett lányától érkezett. “Azt nem tudom, mit érnének el az üzenettel, de nem teszteltem! Tessék figyelni és mindent IS ellenőrizni!” – írták. Egyébként talán már első olvasásra is szembetűnik az alkalmazás nevének elírása, így valószínűleg ezt jóval kevésbé profi bűnözők indították útjára.

Akár fel is iratkozhatunk valamire, ami fizetős, amiről csak nagyon nehezen, vagy sehogy sem tudunk leiratkozni, a szolgáltatás pedig fabatkát sem ér. Ez például az egyik lehetőség. Legyünk óvatosak és ne dőljünk be ennek a csalási formának sem.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek