Az államtitkár a szolnoki látogatása után alig engedné be más kórházakba Magyar Pétert

Megosztás

Ahogy megírtuk, nemcsak Szolnokon járt, de be is ragadt a Hetényi kórház liftjébe Magyar Péter, aki Kulja András EP-képviselővel azért jött a megyeszékhelyre az országjáró, pontosabban kórházjáró kampánya keretében, hogy megmutassa az egészségügyi intézmények valós helyzetét. Ebből lett elege Takács Péter egészségügyi államtitkárnak, aki arra utasította a kórházigazgatókat, hogy Magyar Pétert ezentúl csak munkaidőben engedjék be, sőt, a politikusnak innentől kezdve be kell jelentkeznie a főigazgatóhoz, aki őt előre egyeztetett időpontban az irodájában fogadja.

A kormány egyből kritikáját fejezte ki Magyar Péter kórházlátogatásai miatt, mivel szerintük a Tisza Párt vezetője ezekkel a felvételekkel csak a saját politikai előnyeit próbálja erősíteni az egészségügyi intézmények helyzetének bemutatásával. Magyar szerint elfogadhatatlan, hogy egy olyan épületben, ahol sürgős beavatkozásra váró betegek vagy gyermekosztály is található, emberek rekedhetnek a liftben, ahogy ő is járt Kulja András EP-képviselővel együtt.

A szolnoki Hetényi kórház liftjébe ragadt Magyar Péter

A politikus elmondta továbbá, a Hetényiben az akadálymentesített WC már hetek óta használhatatlan, a mosdóban pedig se működő csap, se fertőtlenítőszer nincs.

Az RTL Híradó megkereste a kórházat, amely arról tájékoztatta őket, hogy a mosdók és liftek javítása folyamatban van, és a közelben több akadálymentesített mellékhelyiség is elérhető. Az ideiglenesen bezárt osztályok esetében pedig biztosították, hogy a betegek ellátása más intézményekben megoldott, így senki sem marad ellátatlanul.

Hamar megjött az akciók utózöngéje a kormányzat részéről – Takács Péter egészségügyi államtitkár elrendelte, hogy Magyar Péter csak munkaidőben látogathassa a kórházakat, előzetes bejelentkezés után, a főigazgatóval egyeztetett időpontban találkozhat vele az irodájában. Ennél többet nem biztosítanak számára.

Kép: Magyar Péter Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek