Rászorulóknak adományoztak a Szolnok megyei gazdák

Megosztás

Ebben az évben is nagylelkűen támogatták a Jász-Nagykun-Szolnok megyei gazdák a rászorulókat – a 15 millió búzaszem Magyarok Kenyere program keretében több tonna gabonát ajánlottak fel, melyet ma Tiszaroffon jelképesen összeöntöttek.

Annak ellenére, hogy már harmadik éve tart az aszály, a gazdák ebben az évben is jelentős mennyiségű búzát adományoztak.

A Pécsről tizennégy éve elindult kezdeményezés mára a Kárpát-medence legnagyobb jótékonysági akciójává nőtte ki magát, és évről évre egyre több adományozó csatlakozik hozzá. Jász-Nagykun-Szolnok vármegye agrárterületeinek köszönhetően minden évben innen érkezik a legtöbb búza.

“Mi most Isten áldását kérjük, hogy a termett búzából jusson friss kenyér mindenki asztalára. Az összefogásba vetett hitünkre, ami megtartott és meg is fog tartani bennünket bármilyen időszakban” – mondta a tiszaroffi polgármester, Vankóné  Jekli Anikó.

A programhoz csatlakozó felajánlók száma minden évben emelkedik, illetve az adottságainak köszönhetően Jász-Nagykun-Szolnok megyéből érkezik a legtöbb búza, amely 2024-ben az anyagországi viszonylatban a száz tonnát is elérte.

Kép: karpataljalap.net

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek