Harcos tematikájú honvédelmi tábort szerveztek Szolnokon

Megosztás

A honvédelmi tábor régóta része a Magyar Honvédség és az MH Katonai Továbbképző Központ hagyományainak (korábban MH Béketámogató Kiképző Központ). Ez a nyári táborforma azonban csak 2021-ben, a koronavírus-járvány után vált olyanná, amilyen most is. Az egyhetes szolnoki táborban 15-17 éves fiatalok vesznek részt, sokszor hat-hét különböző megyéből érkezve.

„Sajnos fiatalkoromban nem voltam honvédelmi táborban, de látva, hogy milyen jól érzik magukat a gyerekek a szolnoki táborainkban, már egy kicsit bánom” – mondta Honti Attila százados, aki a Magyar Honvédség Katonai Továbbképző Központ által szervezett harcos tematikájú honvédelmi tábor parancsnoka Szolnokon.

Hozzátette, a táborokban változó, hogy mennyire könnyű a tizenévesekkel dolgozni, de ezen a héten különösen fegyelmezett és motivált fiatalok érkeztek, akik mentálisan és fizikailag is jól terhelhetők.

A tiszaföldvári Petrocki Mariann, aki szeptemberben a szolnoki Varga Katalin Gimnáziumban kezdi középiskolai tanulmányait, portálunknak elmondta, hogy a három honvédelmi tábor, amelyben idén nyáron részt vett, „életre szóló szimpátiát” ébresztett benne a katonák iránt. „Minden tetszett ebben a táborban: rengeteg tudással gyarapodtam, például a mai napon rádiózást tanultunk, de a lövészet és a múzeumlátogatás is nagy élmény volt az elmúlt napokból.

A CREASCO Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Gimnázium diákja elsősorban 2021-ben, 102 éves korában elhunyt dédapja, vitéz Szepesvári Béla főhadnagy és nyugalmazott alezredes katonai pályafutása miatt vonzódik a fegyveres szolgálathoz, olvasható a honvédség honlapján.

Kép: honvedelem.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek