Ne feledje! Hétfőtől részlegesen lezárják a szolnoki Szent István hidat

Megosztás

A szolnoki Szent István Tisza-hídon jelentős felújítási munkálatok kezdődnek augusztus 12-én, amelyek várhatóan egy teljes hónapig fognak tartani.

A felújítás fő célja a híd dilatációs szerkezetének cseréje. A dilatációs szerkezet kulcsfontosságú eleme a hídnak, mivel lehetővé teszi a híd szerkezetének hőmérséklet-változás miatti tágulását és összehúzódását, így biztosítva a híd stabilitását és biztonságos működését hosszú távon.

A munkálatok ideje alatt félpályás útlezárás lép életbe, ami jelentősen befolyásolja majd a forgalmat. A közlekedés folyamatosságának biztosítása érdekében jelzőlámpás forgalomirányítást vezetnek be. Ez azt jelenti, hogy a hídon egyszerre csak egy irányban haladhatnak majd a járművek, váltakozva.

A Magyar Közút kiemelt figyelmet fordít a közlekedők tájékoztatására és biztonságára. Ennek érdekében veszélyt jelző és tilalmi táblákat, valamint korlátozó jelzőtáblákat helyeznek ki a híd környékén. Ezek célja, hogy felhívják a járművezetők figyelmét a megváltozott forgalmi rendre és az esetleges veszélyhelyzetekre.

A közlekedőknek fontos tudniuk, hogy a munkálatok ideje alatt jelentős torlódásokra lehet számítani. Ez különösen igaz lehet a csúcsforgalmi időszakokban, ezért ajánlott, hogy aki teheti, tervezze át útvonalát vagy induljon el korábban.

A felújítás egyik kritikus pontja az új dilatációs szerkezet beemelése lesz. Ezt a műveletet csak teljes útzár mellett lehet biztonságosan elvégezni. Erre várhatóan augusztus közepe táján kerül sor, egy éjszaka folyamán. A pontos időpontról a Magyar Közút előzetesen tájékoztatni fogja a lakosságot és a közlekedőket.

A teljes lezárás idejére alternatív útvonalakat jelölnek ki. A tehergépjárművek számára az M4-es autóutat jelölik ki terelőútként. Ez azt jelenti, hogy a nagyobb járműveknek jelentős kerülőt kell majd tenniük, ami megnövelheti a szállítási időket és költségeket.

A személygépjárművek és a helyi forgalom számára valószínűleg más alternatív útvonalakat is kijelölnek majd, de erről a Magyar Közút későbbi tájékoztatásában adnak majd részletes információt.

Ez a felújítás, bár átmenetileg kellemetlenségeket okoz a közlekedőknek, hosszú távon javítja a híd állapotát és biztonságát. A dilatációs szerkezet cseréje hozzájárul a híd élettartamának meghosszabbításához és a közlekedés biztonságának növeléséhez.

A Magyar Közút kéri a közlekedők türelmét és együttműködését a munkálatok ideje alatt. Fontos, hogy mindenki fokozott figyelemmel közlekedjen a híd környékén, tartsa be a kihelyezett jelzéseket és kövesse a forgalomirányítók utasításait. A körültekintő és felelős közlekedéssel nemcsak saját biztonságukat óvják, de hozzájárulnak a munkálatok gyors és zavartalan lebonyolításához is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek