Szolnoki vasútállomás, aluljáró – a város tükörképe kinézetre és közbiztonságra

Megosztás

Az utóbbi néhány évben különösen nagy probléma lett Szolnokon, hogy bármerre nézünk, hulladékot, szemetet látunk, máshol kátyút, égig felérő gyomnövényeket. Hittük volna, hogy a szajoli állomást fogjuk irigyelni a tisztasága miatt? Lassan már a közbiztonsága miatt is.

A szolnokiakat már rettentően bosszantja, hogy az egész város szemetes, a szolnoki vasútállomás pedig ennek tökéletes leképezése. Ahogy az H. Károly Antal az egyik helyi csoportban közkinccsé tett képeiből is kiderül, az aluljáró állapota valóban undort keltő, sajnos ez ráadásul nem egyedi eset, hanem napi rutin.

Antal szerint ez van hónapok óta, a szolnoki vasútállomás vágányait kiszolgáló aluljáróban – amit a képeken látunk. Mi, akik a közelben lakunk, vagy dolgozni járunk rendszeresen használjuk, mert a felüljáró messze van és műszakilag is ramaty.

“Nem mi ütjük ki a fénycsöveket, nem mi sz*runk oda a fal tövébe és nem mi hagyjuk ott a pelenkánkat, sörösüvegünket! Újabban 6-7 fiatal hontalan használja életvitelszerűen és ezt senki nem akadályozza meg. Férfi létemre néha félek arra menni én is, mert leszólítanak, kéregetnek csapatostul” – panaszkodik Antal.

Többen is megerősítették, de nem kizárólag a vasútállomásra szűkítve a problémát, hanem például a Széchenyi lakótelep házaira, ahova pedig a drogosok költöztek be, szintén életvitelszerűen, van, hogy a tetőrészre. És a vasúti aluljáró? “Meg kell nézni a többi állomást, Szajol és a többi patyolattiszta. Csak Szolnok ennyire elhanyagolt. Pedig van rendőr, biztonsági őr, + fegyveres közterület felügyelő” – írta Gábor.

Kár, hogy bárki érkezik városunkba, rögtön ez fogadja. Nem lehet ez ellen semmit sem tenni?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek