Elkeserítő képek – borzasztó körülmények között élnek a szolnoki Zagyva partján

Megosztás

A Szolnoki ZöldErő értékteremtő munkájáról a Szol24-en többször beszámoltunk már, hiszen rendszeresen megszólalnak a megyeszékhelyet érintő környezetvédelmi kérdésekben. Ezúttal a Zagyva-part kétarcúságát szemléltették hatásosan: a mérleg egyik serpenyőjében a békés kócsagok, a szép táj, a másikban pedig több szemétkupac, amely vonzáskörzetében életvitelszerűen tartozkódnak.

Ahogy a ZöldErő írja, sokan szeretnek végigsétálni, futni, vagy csak leülni a fűben a Zagyva nyújtotta zöldfolyosón. Az idilli látvány azonban nem tart sokáig, főleg akkor, ha alaposabban szemügyre vesszük a környezetet.

A csodálatos környezet sajnos csak a látszat

Ők is hozzáteszik, látszólag minden szép, de tényleg csak látszólag. „Bonyolult a helyzet, de szükség lenne megnyugtató, humánus megoldásra, mert évről évre megismétlődik a probléma. A látvány elszomorító és szívszorító.”

Mindenképpen példamutató, ahogy a szervezet a téma kapcsán kommunikál, hiszen sokan hajlamosak első felindulásból, agresszív módon kommunikálni, hajléktalanellenes gondolatokat megfogalmazni.

A hajléktalanság komplex és sokrétű probléma, amely megoldása átfogó és koordinált megközelítést igényel. Mit lehet tenni? A szociális lakásépítéstől a mentális egészségügyi és addiktológiai szolgálatások hozzáférésének biztosításán át a munkakeresési programokig számtalan módon segíthet egy kormányzat. Sajnos azonban sokkal könnyebb belerúgni a földön fekvőbe, mint segítő kezet nyújtani – szerencsére a Szolnoki ZöldErő szociálisan érzékenyen közelítette meg a rendszerszintű problémát.

Képek: Szolnoki ZöldErő Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek