A szabadkai zsinagógában koncertezett a Szolnoki Szimfonikus Zenekar

Megosztás

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar a szabadkai Zsinagóga különleges atmoszférájában adott emlékezetes koncertet, a schönbrunni kastélyban Lőrincz Judit szoprán énekesnő és Balázs Péter klarinétművész léptek fel szólistaként, míg az est karmestere Kanai Toshifumi volt. A program megszervezéséért a Szekeres László Alapítvány felelt. A zenekar idén áprilisban már bemutatkozott Szabadkán egy ütősegyüttes formációval, most azonban egy ötven fős zenekarral tértek vissza.

A koncerten többek között Mozart és ifjabb Johann Strauss népszerű művei hangzottak el. Mozarttól a Figaro házassága nyitánya és a Grófné áriája, valamint a Varázsfuvolából az Éj királynőjének bosszúáriája volt hallható. Strauss műveiből több darabot is előadtak, köztük A denevérből Adél áriáját, valamint a Kék Duna keringőt, a Csók-keringőt, és az Élvezetek palotáját.

Az este meglepetésekben sem volt hiány: a zenészek vonatszerű hangokat idéztek elő, és a Krapfenwaldi polkában madárhangokat utánoztak.

“Operával és operettel is érkeztünk, egy vidám nyárbúcsúztató programmal, amely kellemes és tréfás, mégis magas művészi színvonalú. A schönbrunni estekre invitáltuk a közönséget. Nagyon örülünk, hogy ismét itt léphetünk fel a zsinagógában, nagyon jó itt koncertezni, profi a szervezés és mindenki segítőkész. A kollégák közül sokan még nem jártak itt, és ők is azt mondják, hogy hihetetlenül gyönyörű ez a hely. Szolnokon is van egy zsinagóga, az is szép nagy, de a szabadkaitól persze kisebb. Képgalériának szolgál, de időnként ott is fellépünk” – mondta Ignácz Kristóf, a Szolnoki Szimfonikusok ügyvezetője.

Kép: Visit Subotica

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre! Amennyiben szívesen lenne a támogatónk, kattintson ide és csatlakozzon adománygyűjtésünkhöz. 

Kapcsolódó cikkek