Állatvédelmi szemléletformálás Szolnokon: nem lehet elég korán kezdeni

Megosztás

A Szolnok Városi Állatotthon néhány éve elindított szemléletformáló programja igazi sikertörténet, a városi iskolák mellett már az óvodákban is egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek azokra a játékos programokra és feladatokra, amelyek által a gyerekek közelebb kerülhetnek az állatokhoz, miközben megtanulnak felelősséggel bánni velük.

A kezdeményezés sikerének köszönhetően Szolnok városa az állatvédelem szempontjából lényegében referenciahelyszínné vált. Ezt a szerepet és az eddig elért eredményeket egy sajtótájékoztatón ismertették a Szapáry úti Óvodában.

„Örülök, hogy Szolnok ilyen szempontból is referenciaváros, hiszen a gyermekek ezirányú edukációja az iskoláinkban már sikerrel zajlik – köszönet ezért az NHSZ és a Szolnok Városi Állatotthon munkatársainak – és ehhez csatlakozik most a Szolnok Városi Óvodák 16 tagintézménye, mellyel egyedülálló megyeszékhely leszünk az országban” – fogalmazott Szalay Ferenc.

A polgármester hozzátette, szükség is van a szemléletformálásra, ugyanis a megyeszékhely nagyjából 31 ezer háztartásának közel felében tartanak valamilyen kisállatot, ezt pedig nem lehet máshogy, csak felelősséggel és kellő tapasztalattal.

A játékos tananyagból tett sikeres vizsga után a gyerekek Gazdi Jogsit kaphatnak; őket a sajtótájékoztatónál és beszédeknél sokkal jobban érdekelte, hogy az állatothon és a Czimre Kutyaiskola munkatársai mellett négylábúak is érkeztek a helyszínre.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek