Végezni akart magával és gyermekével, ezért robbantotta fel a házukat a szelevényi nő

Megosztás

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt indítványozta annak az 51 éves nőnek a letartóztatását, aki úgy próbált véget vetni a saját és gyermeke életének, hogy felrobbantotta a házukat Szelevényen. A tragikus esetről a Szol24-en is beszámoltunk, a Tények már akkor úgy értesült, hogy szándékosan robbanthatott.

A letartóztatott nő idén májusban a szelevényi családi háza szobájában lévő gázkonvektor gyújtásához használt, gázt adagoló szelep nyomógombját lekötötte. A légtér megtelt földgázzal, az épületben felhalmozódó gáz miatt pedig robbanás következett be, majd nem sokkal később az egész ház összeomlott.

Tettének mindösszesen egyetlen célja volt: kioltani a saját és gyermeke életét.

Az anyát és a kislányt tűzoltók mentették ki a romok alól, életveszélyes állapotban kerültek kórházba. A robbanás helyszínére öt mentőegységet riasztottak, a testük nagyjából 50%-a égett meg – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője a baleset után.

A halálos végkimenetel az időben helyszínre érkező és szakszerű katasztrófavédelmi, valamint orvosi segítségnek köszönhetően nem következett be.

A bíróság elrendelte a nő letartóztatást, a döntéssel szemben a gyanúsított és a védő is fellebbezett, így végleges döntést az ügyben a Szolnoki Törvényszék fog hozni később.

Kép: TV2 Tények (pillanatkép)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek