Test és lélek ünnepe Szolnokon: választhatunk egészség és kultúra között

Megosztás

Szeptember 21-én egy érdekes dilemma elé állítják a szolnokiakat: vajon a test vagy a lélek ápolására szánják a napjukat? Ugyanis a Családi Egészségnap és a Kulturális Örökség Napja egy időben, de eltérő helyszíneken kerül megrendezésre. Az egyik esemény az egészségmegőrzést helyezi középpontba, míg a másik a kulturális értékek felfedezésére hívja az érdeklődőket.

Idén rendhagyó módon egyesítették Szolnok két őszi rendezvényét: a Tiszaligeti Napokat és a Családi Egészségnapot. A gyermekeket ugrálóvár, arcfestés, kézműves foglakozás, játékszőnyeg , valamint egyensúly- és finommotorika fejlesztő játék várja. Kiváló családi program lehet az ügyességi városi kerékpártúra, de lesznek ügyességi vetélkedők, Access Bars kezelés, szabadtéri hangtál meditáció, mediball, valamint talp- és gyógymasszázs. A nap folyamán jótékonykodásra is lesz lehetőség: a Vöröskereszt Véradóbusza egész nap elérhető lesz a helyszínen.

Aki a csábítóan sportos programok helyett a szellemi táplálékra szavazna, ugyanezen a napon vegye az irányt a Damjanich János Múzeumba, ahol a Kulturális Örökség Napja alkalmából értékes előadásokon és tárlatvezetésen vehetünk részt. A Kulturális Örökség Napjai programsorozat 1984-ben Franciaországból indult, két évtizede a hazai kulturális élet egyik fontos eseménye. A műemléki és a kulturális helyszínek, szervezetek rengeteg különleges programmal készülnek a szeptemberi hétvégére. A legtöbb program ingyenes.

A Kulturális Örökség Napjának eseményei ide kattintva, a Családi Egészségnap részletei pedig itt olvashatók.

Fotó: DJM

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek