Számlákkal trükközött a büfés, ezzel milliós nagyságú adót csalt – saját kamerája buktatta le

Megosztás

Egyrészt hihetetlen, hogy saját kamerái buktatják le a büfést az adócsalással kapcsolatban, az viszont biztatóan hangozna, hogy a NAV munkatársai már egy 1,7 milliós ügyre harapnak rá, tehát a jelek szerint Magyarországon sem a NER környékén, sem máshol ennél nagyobb halak már nincsenek is. Valószínűleg több számjeggyel nagyobbak is lennének, csak arrafelé kéne keresgélni.

Minden hatodik értékesítését eltitkolta egy vidéki városban működő gyorsétkezde. A kérdéses cég a NAV kockázatelemzőinek lett gyanús, mivel bevétele jóval alacsonyabb volt, mint amire az ételfutár cégek kiszállításról szóló számláiból következtetni lehetett. Ezért a helyszínre siettek a revizorok, akik lementették az adatokat az adózó laptopjáról és a kamerákról. 

Végül a cég saját biztonsági kamerája által készített felvételek, valamint saját laptopjuk rendelési és számlázási adatai elemzése szolgáltatott bizonyítékot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai számára. 

A fináncok megállapították, hogy a kérdéses értékesítések sem az online pénztárgép, sem az online számla adatbázisban nem szerepeltek, és a 2022-es adóbevallásban rögzített összeg több mint hárommillió forinttal, a 2023-as pedig több mint ötmillió forinttal maradt el az adózó adatbázisában szereplő valós bevételi adattól. Mindez alapján megállapították, hogy 

a vállalkozást több mint 1,6 millió forint áfa és mintegy 130 ezer forint turizmusfejlesztési hozzájárulás pótlólagos kötelezettség terhelte.

(via Hvg.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek