Varga Mihály elgondolkodna, ha felkérnék a karcagi futballcsapat vezetésére

Megosztás

“Mindig mindenkinek minden ilyen kérdésen el kell gondolkodnia” – elmélkedős kedve volt Varga Mihály pénzügyminiszternek, aki az ATV-nek elárulta, nem zárná ki a lehetőségét annak, hogy jegybankelnök legyen jövő márciustól, ha arra Orbán Viktor miniszterelnök felkéri. Tegyük hozzá, más feladatoktól sem riad vissza, például a karcagi futballcsapat vezetését is megfontolná.

Varga Mihály 1965-ben született Karcagon, volt Fidesz-alelnök, Miniszterelnökséget vezető államtitkár, tárca nélküli miniszter, 2018-tól pedig pénzügyminiszter. A 2020-as Befolyás-barométer szerint ő Magyarország 6. legbefolyásosabb személye.

A politikust az ATV faggatta, és egészen szórakoztató kérdezz-felelek alakult ki: Varga nem zárta ki, hogy elvállalná a jegybankelnökséget, azaz lenne Matolcsy György utódja, ha felkérnék. Ettől függetlenül sok minden másra szintén igent mondana, vagy legalábbis elgondolkodna rajta, például a karcagi futballcsapat vagy az ATV(!!) vezetésén.

“Mindent a maga idejében. Amíg szükség van a munkámra és bírom a Miniszterelnök úr bizalmát, végzem a feladatom, ahogy tettem az elmúlt évtizedben is” – fogalmazott diplomatikusan a pénzügyminiszter.

Ha Varga Mihály valóban a Karcag futballcsapatának elnöki székébe törne, egy, az NBIII Északkeleti csoportjában szereplő együttest örökölne meg, hét forduló után a harmadik helyen állnak a pontvadászatban.

Kép: Németh Kata/Index

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek