Hogyan segítheti a vállalkozás működését az elektronikus fizetés?

Megosztás

Az elmúlt években egyértelműen az a tendencia figyelhető meg, hogy egyre kevesebb ember választja fizetés során a készpénzt vagy a hagyományos csekket. Sokkal inkább az elektronikus megoldások kerülnek előtérbe, ami mögött az okostelefonok terjedése és az online vásárlás népszerűsége állhat.

Az elektronikus fizetés több okból is megéri a vállalkozónak

Pláne, ha olyan minőségi szolgáltatást választunk, mint a BizPay által elérhető Worldline, ami hosszú múlttal, kellő szakértelemmel és széles megoldási palettával rendelkezik. Az elektronikus fizetés mindennapossá tételével növelhetjük a vállalkozás hatékonyságát. Elég csak a bankkártyás tranzakciókra gondolni: gyorsabb, pontosabb és kényelmesebb, mint a készpénzes. Nem kell számolgatni, vagy megvárni a visszajelzést a csekk kiegyenlítéséről. Rengeteg pénzt, időt és energiát takaríthat ez meg a vállalkozásnak.

Sokkal alacsonyabb költségekkel lehet dolgozni. Ez a kereskedő versenyképességét is tudja javítani, ugyanis a felszabadult forrást más célokra, fejlesztésre lehet fordítani. Nem kell többé számlákat nyomtatni, postázni. Az elektronikus fizetés bevezetéséért még kedvezményeket is kaphatunk a bankkártya szolgáltatótól. 

Az ügyfélelégedettség is növelhető azzal, ha kényelmes fizetési módokat teszünk elérhetővé. A vásárlási élmény nagyon fontos minden vállalkozás számára. Ma már általános elvárás az, hogy a vásárló elektronikusan is tudjon fizetni. Ha ezt nem tudjuk biztosítani, azzal ügyfeleket és bevételt veszíthetünk, ami a fejlődési lehetőségeket is korlátozhatja.

Az elektronikus fizetéssel új vásárlói köröket, célközönséget érhetünk el. Ha online is elérhetővé válnak a termékek, szolgáltatások, sokkal könnyebb lesz a vásárlás lebonyolítása. Egy e-kereskedelmi webhely nagyot tud lendíteni a vállalkozások fejlődésében és a bevétel növelésében.

A biztonságról sem szabad megfeledkezni

Az elektronikus fizetés nagyobb biztonságot nyújt a vásárlóknak és a kereskedőknek egyaránt. Ahol bankkártya elfogadása érhető el, az ügyfelek adatai titkosítva vannak. Biztonságosan, az interneten továbbítják azokat, így nehezebben lehet ellopni a személyes, érzékeny információkat. Minden visszaélés lehetőségét minimálisra vagy egyenesen nullára csökkenthetjük.

Offline pedig nem kell a készpénz tárolásával bajlódni, ami szintén plusz aggodalmat, stresszt jelent alapesetben. 

Egy elkerülhetetlen változásról beszélünk

Az elektronikus fizetés felé való elmozdulás megállíthatatlan. Amelyik kereskedő, vállalkozás nem kezdi el minél hamarabb beépíteni a mindennapos működésébe, garantáltan le fog maradni a piaci versenyben és még az életben maradása is kérdésessé válik. A váltásnak rengeteg előnye van a megnövekedett hatékonyságtól kezdve az alacsonyabb költségekig. A legfontosabb, hogy a megfelelő fizetési szolgáltatót megtaláljuk.

Kapcsolódó cikkek