Szolnokon napok óta oltják a lángoló papírhulladékot a Kőrösi úton – Frissítve

Megosztás

Már több mint száz órája dolgoznak a tűzoltók Szolnokon, a Kőrösi úti papírhulladék-lerakatnál, ahol a múlt csütörtökön kigyulladt, nagymennyiségben felhalmozott és bálákban tárolt papír ég – erről írt hétfő este az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A tűzesetről a Szol24 is beszámolt, illetve kollégánk a helyszínen járt és képeket is készített a fél Szolnokot beborító füstről: beszámolónkat itt tudja elolvasni:

Óriási, sötét füst kezdett terjengeni Szolnokon

A jelentés szerint a szolnoki tűzoltók négy vízsugárral próbálják megfékezni a lángokat egy körülbelül száz négyzetméteres területen, ahol másfél-két méter magas papírhalmok parázslanak és égnek.

A korábbi tájékoztatás alapján 8600 négyzetméteren műanyaghulladék és ezer tonna papírbála kapott lángra a hulladéklerakóban. A tűz továbbterjedt egy bálázógépre, és a heves szél miatt gyorsan szétterjedt, "röptüzeket" okozva.

A szolnoki, jászberényi, kunszentmártoni, mezőtúri és ceglédi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával több irányból próbálják megfékezni a tüzet víz- és habsugarakkal, valamint vízágyúval.

Frissítés - Cikkünk megjelenése után percekkel érkezett a hír, hogy öt nap után, kedden eloltották a szolnoki Kőrösi úton meggyulladt nagy mennyiségű hulladékot a tűzoltók. Németh Ádám szóvivő közölte, hogy a munkálatokban 13 tűzoltóegység vett részt. A nagy füst miatt eleinte teljesen, majd időszakosan korlátozni kellett a vonatok forgalmát a terület melletti vasútvonalon. (MTI-információ)

Kép: Vajó Levente

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek