Brutális tűz Vas megyében, Szolnokról is jött a segítség

Megosztás

A Vas megyei Csönge külterületén csütörtökön mintegy 250 hektáron tomboltak a lángok. Szombat reggelre az erdő aljnövényzete már csak néhány helyen égett tovább a Vönöck és Kenyeri közötti területen, ám a szárazság és az erős szél miatt a helyzet újra súlyosbodott – a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár egyik Airbus H225 típusú többcélú helikoptere is részt vett.

A Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI-nek adott tájékoztatása szerint az erős szél miatt a tűz ismét fellángolt, és nagyjából négyszáz hektárnyi területet érintett Csönge és Kenyeri között. A károk elhárításán több százan dolgoznak, erőgépekkel és vízszállító járművekkel támogatva a munkát.

Az irányítást a vasi katasztrófavédelmi igazgatóság helyettes vezetője és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat végzi, de a honvédség is bekapcsolódott: a szolnoki MH Kiss József 86. Helikopterdandár egy Airbus H225 típusú helikoptere segít a lángok megfékezésében.

Honvédelmi Minisztérium

A Magyar Honvédség is részt vesz a Vas vármegyei tűz oltásában! 🧯 Csönge és Kenyeri térségében immár két napja hatalmas tűzvész tombol, amelynek oltásán több vármegye tűzoltói jelenleg is dolgoznak….

A Magyar Honvédség légi oltási kapacitásait számos alkalommal vetette már be hazai és külföldi bevetéseken egyaránt. Legutóbb ugyanez a típusú helikopter Észak-Macedóniában segített az erdőtüzek oltásában júliusban – mondta Bali Tamás dandártábornok, a szolnoki egység parancsnoka a honvedelem.hu-nak.

Kép: honvedelem.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek