Betör a hidegfront, rengeteg esővel több hullámban – videó

Megosztás

A rendkívül száraz utóbbi egy-másfél hónapot felváltja a sok csapadékot hozó, hűvös és szeles idő. Az első hullám már hétfőn átvonul rajtunk, de még ennél is több eső várható péntektől napokon át. BAZ megyében néhány rövidebb záport követően hétfő délután jöhet nagyobb mennyiség.

Az Időkép.hu segítségével megmutatjuk hova, mikor érkezik az eső, zápor, zivatar lehűléssel.

Kinek öröm, kinek kevésbé, de hétfőn a legtöbbek által várva várt változás megérkezik. A száraz, napos szeptemberi nyarat esős őszi idő váltja. Nyugaton már vasárnap késő este elkezd esni, majd hétfő reggelre már eléri a középső tájakat a csapadék. Helyenként zivatarokra ébredhetünk.

Ahogy a csapadék-előrejelzésen láthatjuk az őszies idő a keleti tájakat éri el legkésőbb, napközben itt még felmelegítik a nap sugarai a levegőt 30 fok fölé. Nyugat felől viszont a csapadékkal együtt a lehűlés is megérkezik. A súlyos aszály után a legnagyobb öntözésnek az északnyugati, nyugati tájak örvendhetnek, ahol nem kizárt 30-40 mm, néhol akár ennél több.

A csapadékból máshová ugyan kevesebb, de országszerte jut. A szárazabb kedd, szerda után újabb nagy területet érintő, kiadós esőre van kilátás. Leginkább pénteken és szombaton zúdulhat le nagyobb mennyiség, talán nem felhőszakadás, hanem áztató eső formájában. Nagyon várjuk. Íme a hidegfronttal érkező csapadék érkezése az Időkép modelljén.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek