A választásokon elbukott és a hónap végén távozó Szalay Ferenc hathavi bánatpénzt is kaphatna, de jó eséllyel nem fog

Megosztás

Tizennyolc év után kénytelen átadni a polgármesteri széket Szolnokon Szalay Ferenc, miután a választók úgy döntöttek, ennyi elég volt városvezetéséből és leszavazták őt júniusban. Utódja dönthet, hogy pontosan mennyi végkielégítés jár a távozó városvezetőnek, egyelőre úgy fest, nem tesz hozzá pluszpénzt, csak amennyit muszáj.

Október elején át kell adniuk a hivatalt a június 9-i választáson győztes polgármestereknek, és megalakulnak az új képviselő-testületek is, vagyis az ország jó pár polgármestere az utolsó hónapját kezdte meg. Tizennyolc év után távozik Pokorni Zoltán a XII. kerület és Szalay Ferenc Szolnok éléről, de Horváth Csaba és Dézsi Csaba András sem folytatja Zuglóban, illetve Győrben – adta hírül a Telex.

Nem kell üres kézzel távozniuk, a jogszabály szerint a leköszönő polgármesterek és alpolgármesterek végkielégítésre jogosultak, amennyiben a jogviszonyuk a választással szűnt meg, és legalább két évig betöltötték a tisztséget.

Háromhavi fizetést kapnak, de ezt az összeget az új képviselő-testület további, legfeljebb háromhavi illetménynek megfelelő összeggel kiegészítheti.

Szolnokon Szalay Ferenc négy ciklus után kikapott a választáson, mostani alpolgármestere, az MSZP-s Györfi Mihály váltja a poszton. A rendkívül rossz pénzügyi helyzetben levő Szolnok pedig nemigen engedheti meg magának, hogy a kötelező végkielégítésen felül még plusz juttatást adjon Szalaynak.

„Személyes érintettség miatt és Szolnok város jelenlegi anyagi helyzetének ismeretében az illetménykiegészítést nem fogom kezdeményezni” – válaszolta a Telexnek az MSZP-s Györfi Mihály, Szolnok megválasztott polgármestere, aki ebben a ciklusban Szalay Ferenc alpolgármestereként dolgozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek