Brutális interjút adott Simonka György a fideszes üzelmekről

Megosztás

Sok mindent borított a Telexnek adott interjújában Simonka György, a költségvetési csalással vádolt egykori fideszes parlamenti képviselő és Pusztaottlaka újonnan megválasztott polgármestere: szerinte, ha a Fidesz azt akarja, képes eltussolni ügyeket. Úgy véli, Orbán Viktor mindenről tud, ha szeretne, a hamarosan megjelenő könyve által pedig sokan bajba kerülhetnek.

Simonka beszélt milliárdok eltűnéséről és az ügyészség manipulálásáról is, valamint, hogy soha nem érezte erkölcsi szükségét, hogy fellépjen ezek ellen, mert számára csak a választókerületének ügyei voltak fontosak, nem az országé. Nem érdekelte az sem, hogy mekkora vagyonra tesz szert Mészáros Lőrinc vagy Orbán Viktor.

Szerinte azoknak, akikben a Fidesz nem bízik meg, még a parlamenti titkos szavazáskor is meg kell mutatniuk a szavazólapjukat, és csak akkor dobhatják be az urnába, ha a megfelelő helyre tették az ikszet.

Úgy gondolja, hogy Lázár János, aki korábban a titkosszolgálatokért is felelt, rendelkezhet olyan információkkal, amelyekkel zsarolhatja a felső vezetést. Szerinte Rogán Antalnak és Pintér Sándornak szintén lehetnek ilyen adatai, de ők nem élnek vissza velük.

A megvádolt politikus 2026-ban egykori választókerületében, már a Fidesz ellenében fog országgyűlési képviselőként indulni, sőt, az interjúban azt ígérte, nagyjából egy év múlva könyvet is kiad, amellyel könnyen lehet, hogy sokak megütik majd a bokájukat.

Kép: Huszti István/Telex

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek