Szaúd-Arábiába igazolt a jászberényi születésű, Eb-t megjárt Szappanos Péter

Megosztás

A jászberényi születésű Szappanos Péter a szaúdi első osztályú al-Fateh csapatában folytatja karrierjét, a hírt a 33 éves kapus átigazolásáról korábbi klubja, a Paksi FC tette közzé pénteken a hivatalos oldalán. A válogatott játékos, aki a nyári németországi Európa-bajnokságon is a keret tagja volt, az elmúlt napokban orvosi vizsgálatokon esett át, majd aláírta a szerződést, amelyet a két klub és a játékos közösen jóváhagyott.

Szappanos Péter korábban négy évet játszott Zalaegerszegen, majd 2018 és 2021 között Mezőkövesden folytatta pályafutását. Innen a Budapest Honvédhoz szerződött, tavaly nyáron érkezett a paksi csapathoz.

„(…) Olyan lehetőség előtt álltam, amit – úgy gondolom – muszáj volt elfogadnom. Kiskorom óta azért dolgoztam, hogy egyszer külföldre igazolhassak, és szerintem nem kell ecsetelnem, milyen ellenfelek ellen léphetek majd pályára. Tiszta szívemből szurkolok a csapatnak, hogy sikerüljön elérni a Konferencia-liga csoportkörét, és úgy gondolom, erre nagy százalékban meg is van az esély. A csapat, a vezetők, és természetesen a szurkolók, valamint az egész város is nagyon megérdemelné” – búcsúzott az atomvárosi csapattól.

Szappanos Jászberényben kezdett futballozni, majd a Ferencváros akadémiáján nevelkedett. Pályafutása egyik legnagyobb sikere volt, amikor tavaly kupagyőztes, illetve a bajnokságban ezüstérmes lett a csak magyar játékosokat felvonultató Paks, akik a döntőben pont a zöld-fehéreket verték meg hosszabbításban 2-0-ra.

Kép: paksifc.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek