Menhelyi kutyusokat sétáltattak Jászberényben

Megosztás

Egy európai uniós szolidaritási projekt keretében Jászberényben, az ebrendészeti telepnél járt a Cukorfalat Állatvédő Egyesület, akik akciójukkal a fiatalok bevonását szerették volna erősíteni az állatmenhelyeken végzendő önkéntes munkákba. Augusztus 17-én nemcsak a telep körüli teendőkbe segítettek be a megjelentek, de meg is sétáltatták a gazdira váró négylábúakat.

A Jászság fővárosában folytatódott a Cukorfalat Állatvédő Egyesület “Szolidaritási kampány az állatokért” elnevezésű projektje. A Jászkürtben olvasható beszámoló szerint eddig Ibrányban és Ladánybenén jártak. Azért alakultak, hogy az ország minél több pontjára juttassanak el minőségi tápot, konzerveket.

A szervezők elárulták, ritkán tapasztalják egy településen, hogy ekkora figyelmet fordítanak az állatvédelemre, mint Jászberényben.

„Ezúttal is szerencsére sokan vettek részt az eseményen, ennek leginkább a kutyusok örültek, hiszen mindenkinek jutott egy kiadós séta. Amit kifejezetten jó volt látni, hogy nagyon rendezett a telep, a kutyák rendes körülmények között vannak tartva” – írták a Facebookon.

Az eseményen Budai Lóránt polgármester is megjelent, aki személyesen köszönte meg az egyesület és a berényi önkéntesek munkáját. Hozzátette, hogy abban bízik, sokan követik majd a példájukat.

Kép: Gémesi Balázs

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek