Már nincs Resti, de van Lokomotív Bisztró: a szolnoki vasútállomáson jártunk

Megosztás

Az a szóbeszéd járja, hogy a szolnoki vasútállomáson ismét van resti, csak éppen Lokomotív bisztrónak hívják. Elmentünk, hogy feltérképezzük a helyet, milyen harapnivalókkal és italokkal marasztalják a várakozó utasokat.

Nemrégiben az ingyenes nyilvános vécé miatt jártunk a vasútállomáson. A mostani apropó kellemesebbnek ígérkezett, de mielőtt belevágnánk, menjünk vissza egy kicsit az időben. Nagyapám, aki előszeretettel megfordult a restiben, elárulta, hogy gyakran tűntek fel a kalauzok a priccs mellett egy fárasztó műszak után. A dohányfüstben úszó helyen dübörögtek a nyerőgépek és a flipperek. Az a típusú kocsma volt, ahol kinézték az embert, aki Arany Ászok helyett drágább külföldi sört kért.

Sokak egykori menedéke, ahol mindig zajlott az élet
Így könnyű volt várakozni

Emellett nyílt, ha nem csal az emlékeztem az – újságos helyén – a Lokomotív Bisztró. Már első pillantásra feltűnik, hogy ez nem egy kocsma. Ahogy a nevében is benne van, bisztró, széles étel-és italkínálattal. A fekete-fehér dizájn remek, más kérdés, hogy egyáltalán nem illeszkedik a vasútállomás lepattant, posztszovjet környezetéhez. Előbb képzelném el a Tiszaparti sétányon vagy a Szapáry utcán.

Úgy tűnik, a Lokomotív kutyabarát hely

Óriási kínálat van ételek terén is. A toast szendvicsek 1990 Ft-ba kerülnek, míg a sima szendvicsek 1790Ft-tól indulnak. Minőségi alapanyagokkal dolgoznak, párizsi helyett prosciutto cottot és nápolyi szalámit kapunk a pénzünkért cserébe. Az előételek között találunk bruschettát, pizzás csigát és trappista sajtgolyókat bundában. Vannak panninik is 1890 Ft-os egységáron. A bisztró legkülönlegesebb fogása az úgynevezett török tutaj. A négyzetalakúra gyúrt pizzatészta széleit megtöltik sajttal és feltekerik, a közepét megkenik paradicsomos vagy tejfölös alappal, megbolondítják különböző feltétekkel majd kemencében készre sütik. (Mártogatóst is kapunk hozzá.) Egy ilyen csoda 1890-1990 Ft-ba kerül. A pulled pork tál és a gyros 3350 Ft-ot kóstál. A hamburgerek 3000-4000 Ft környékén mozognak. Magyaros, Classic, Tojásos és grillsajtos szerepel az étlapon. Tortillát is ehetünk, 2000 Ft-ért.

Tökéletes napindító toastok

A minden nap 8:00-tól 20:00-ig nyitvatartó Lokomotívban az ízek kiválóak, az adagok korrektek, az árak sem vészesek. Mindenképpen üdítő hír, hogy színvonalas hellyel bővült a vasútállomás. Viszont, aki a Restit kívánja számon kérni a Lokomotívon, rosszul teszi, hiszen nyilvánvaló, hogy nem ilyen ambícióval nyitották meg a helyet. A célközönség azokból a szomjas, éhes átutazókból állhat, akik nem sajnálnak 3-4 ezer Ft-ot otthagyni egy étkezésre, ami valljuk be a jelenlegi gazdasági helyzetben, kevesek kiváltsága. Az étel-és itallapot tekintve felülről lóg ki a Lokomotív, de bízunk benne, hogy a vasútállomás egyszer megkapja az őt megillető renoválását, hogy egykori fényében tündököljön újra. Ne csak a bisztrónkra legyünk büszkék.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek