Még mindig nem tudni, mikor nyitja ki kapuit a Tiszaligeti Strandfürdő

Megosztás

Némi meglepetést okozhatott, hogy néhány nappal ezelőtt lehetőséget kaptak a megyeszékhely önkormányzati képviselői, hogy saját maguk tekinthessék meg a nagy port kavart Tiszaligeti Strandfürdő át nem adását. Egy olyan kiváltságban volt részük, amelyet nem sok szolnoki mondhat el: bemehettek. A Szol24 megkérdezte Füle Istvánt, mire lehet számítani a fürdőzni vágyóknak.

Ahogy megírtuk, a hivatalos nyilatkozatok alapján a tíz milliárd forintos költségvetést már bőven elérte a Tiszaligeti Strandfürdő, ennek ellenére jelenleg mégis tilos oda a belépés. A beruházásnak a tervek szerint 2021 nyarára kellett volna elkészülnie.

Áprilisban arról számoltunk be, hogy a fürdő étterme már alakul, sőt, előtte egy hónappal magától a leköszönő polgármestertől, Szalay Ferenctől hangzott el, hogy hozzávetőlegesen a fejlesztés 90-95%-a elkészült. Korai volt az öröm, a hónapok teltek, a munkagépek álltak, a szolnokiak pedig továbbra sem vehették igénybe a strandot.

A város hivatalos Facebook-oldala nem sokkal ezelőtt arról számolt be, hogy a szolnoki önkormányzati képviselőknek, köztük Ligeti Józsefnek, Füle Istvánnak, Györfi Mihálynak végre lehetőséget adtak, hogy maguk tekintsék meg a projekt állapotát. Ez azért is nagy hír, mert utóbbi a Telexnek június végén még azt mondta, az ellenzék hiába kérte, egyszerűen nem engedték őket be a strand területére.

Megkerestük Füle Istvánt a látogatással kapcsolatban, aki elmondta, őket úgy tájékoztatták, hogy a műszaki átadás nagyjából ősz közepére várható. Ez persze nem azt jelenti, hogy ki is nyit, sőt: pont ma beszéltek egy osztályvezetővel a városházán, aki nem tudott válaszolni arra, hogy a nagyközönség számára mikor lesz elérhető a Tiszaligeti Strandfürdő.

Ott vagyunk hát, ahol eddig voltunk.

Képek: Szolnok város hivatalos oldala fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek