Augusztus végére elkészülhet az Ibolya utcai körforgalom Jászberényben

Megosztás

Jól haladnak a kivitelezési munkálatok, így már augusztus végére elkészülhet az Ibolya utcai körforgalom Jászberényben – erről a település polgármester Budai Lóránt számolt be Facebook-oldalán.

A körforgalom felújításáról tavaly döntött a városvezetés. Mint a polgármester írja számos lakossági jelzés érkezett hozzájuk, ami bizonyította, hogy szükséges a múltban meghozott hibás döntéseket korrigálni. A felújítás során az útburkolat javítása és a csapadékvíz-elvezetés problémáját is megoldják a szakemberek.

A kivitelezés a meglévő aszfalt marását, 30 cm vastag útalap és új aszfalt burkolat építését tartalmazza. Az új aszfaltos út egyik oldalán süllyesztett szegély, a másik oldalán beton folyóka épül. A csapadékvizet az utca két végén található zárt csatornába vezetjük, folyóka kialakításával. Emellett 90 m2 új járda és 4 parkoló is épül – tájékoztatott Budai Lóránt.

Augusztus közepétől egyébként a területen forgalomkorlátozásra is számítani lehet.

A kivitelezés jelenleg 70%-os készültségen áll és várhatóan augusztus végére teljesen befejeződnek a munkálatok. A nettó 38 millió forintos beruházást a Tutti-Bau Kft. végzi.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Budai Lóránt – Facebook

Kapcsolódó cikkek