Európai tűzoltók versenyeznek Szolnokon – videó

Megosztás

Szokatlan látványban lehet része azoknak, akik a napokban a szolnoki Kossuth tér környékén járnak. A városban éppen 9 különböző ország tűzoltói versenyeznek egymással.

Az eseményre összesen 9 országból érkeztek versenyzők. A magyar, cseh, osztrák, német, szlovák, szlovén, román, dán és ír tűzoltók a hétvégén a FireFit Europe magyarországi futamán mérik össze tudásukat, melyet a szolnoki Kossuth téren rendeznek meg.

A tűzoltóknak különböző feladatokban kellett összemérniük a tudásukat. A feladatok között szerepelt toronymászás, súlycipelés, lépcsőfutás és természetesen tűzoltás is.

Ez a verseny ad a legátfogóbb képet arról, hogy milyen kritériumoknak kell megfelelnie a tűzoltóknak a feladatellátásuk során –árulta el a Szóljon.hu-nak a szombati verseny előtt Czifra Zsolt, a Magyar Tűzoltósport Egyesület elnöke. Mint elmondta, a pálya szerte a világon mindenhol ugyanaz, azt ugyanis egy orvos, Paul Davis alkotta meg. 

Most először rendezték meg Magyarországon a versenyt, korábban csak külföldön vehettek részt ilyen versenyen tűzoltóink, amelyeken rendre jól szerepeltek.

Az eseményről Szalay Ferenc, Szolnok jelenlegi polgármestere is posztol Facebookon.

“A komplex erő-állóképességi versenyen több nemzet tűzoltói mérik össze ügyességüket és tudásukat, a megmérettetés vasárnap zárul, addig pedig érdemes kilátogatni és biztatni a lánglovagokat!” – írta bejegyzésében.

Az esemény ingyenesen látogatható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek