Évtizedes rejtély oldódott meg, megtalálták Till Tamás földi maradványait

Megosztás

Szinte teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy a több, mint 24 évvel ezelőtt eltűnt Till Tamás földi maradványait találták meg. Már tegnap arról értesült több újság, hogy egy bajai tanyán a padló feltörése közben előkerült egy gyermekcsontváz, amely a 11 évesen eltűnt kisfiúé lehet. Az Országos Rendőr-főkapitányság ma sajtótájékoztatót tartott, majd a megtalálásról készült videót is megosztották.

Till Tamás 1989. július 19-én született Baján, valamint itt is töltötte a gyermekkorát szüleivel. 145 centi magas, 45 kilós, rövid, barna hajú és barna szemű, vékony testalkatú fiú volt, nagyon szerette a futballt és az állatokat. Utóbbi miatt, és mert a szülei nem engedték meg neki a kecskék és lovak otthoni tartását, rendszeres látogatója volt a Bácsbokod felé vezető 5501-es út melletti Parkerdei Vadasparknak.

2000. május 28-ának reggelén, gyereknapon szintén úgy készült, hogy meglátogatja az állatokat. Eközben tűnt el, a megbeszéltek ellenére még délután kettőkor sem ért haza. Később, amikor a szülők Tamás keresésére indultak, a vadaspark személyzetétől tudták meg, hogy aznap nem is érkezett meg a tanyára. Később megtalálták a kerékpárját, de az ügyben bizonyítékok hiányában nem lehetett vádat emelni senki ellen.

Sok év után ugyanúgy hazavárják Till Tamást – olvashattuk szinte évről évre az országos sajtóban, hiszen az egyik legismertebb hazai felderítetlen eset közé tartozott a fiú eltűnése, akinek arcképe a tejesdobozokra is felkerült.

Áttörés a 24 éve eltűnt Till Tamás ügyében

A 2000. május 28-án eltűnt kisfiú megtalálását sohasem adtuk fel.

Nagyon úgy tűnik, egy több évtizedes rejtély oldódott meg, ami idén júniusban vett fordulatot, amikor arról kapott információt a rendőrség, hogy egy gyermekotthon lakója fenyegetés vagy pénz hatására segített elásni egy gyereket a megyében. Ő 2011-ben öngyilkos lett, de egy barátja vallomást tett, amiben részletesen mesélt V. Józsefről is, egy esztergályosmesterről. V. József 2021-ben szintén öngyilkos lett.

A Telex úgy ír, a sajtótájékoztatón nem hangzott el, de sajtóértesülések szerint az egyik elképzelhető verzióként kezeli a rendőrség, hogy V. József elgázolta a gyereket, majd azért, hogy a felelősségre vonást elkerülje, eltüntette őt. Jelenleg A Bács-Kiskun megyei rendőrség emberölés miatt nyomoz.

„Két napja tudtuk meg a feleségemmel, hogy megtalálhatták Tamás maradványait. Hallottuk, hogy sajtótájékoztatót tartottak ma az ügyben, de hivatalosan még nem tájékoztattak bennünket a fejleményekről” – nyilatkozta a 24.hu-nak Till Mátyás, Tamás édesapja.

Kép: Blikk

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek