Halálos frontális karambol a 4-es főúton Kenderesnél

A pótkocsis kamion vezetője óriásit hibázott a forgalomterelésnél és frontálisan, hatalmas sebességgel belerohant a személyautóba, amelynek sofőrjét újraélesztették, mentőhelikopterrel kórházba szállították, de sajnos nem volt esélye a túlélésre.

Tovább olvasom

Gumikacsákkal az autista gyermekekért

A tavalyi nagy sikert és érdeklődést követően a szervezők arról tájékoztatták a nyilvánosságot, hogy ismét megrendezésre kerül a Rotary Szolnok Jótékonysági Gumikacsa Verseny a Tisza parton, azaz újra akcióba lendülnek a kis sárga gumikacsák, hogy minél több adományt gyűjtsenek össze az autista gyerekek, fiatalok számára.

Tovább olvasom

Igazságügyi szakértő vizsgálta meg a szolnoki kalandparkban bántalmazott kisfiút

Nem csitulnak a kedélyek a szolnoki kalandparkban történt erőszak nyilvánosságra kerülését követően – bár a napokban több száz motoros tett arról, hogy a jászberényi Rolival felejtessék az őt ért sérelmet, a bántalmazás lelki aspektusai ugyanolyan, hacsak nem fájdalmasabbak tudnak lenni. Épp ezért pszichológus segítségét fogják igénybe venni, valamint egy igazságügyi szakértő is megvizsgálja a kisfiút, miközben a lelketlen edző csontvázai folyamatosan esnek ki a szekrényből.

Tovább olvasom

Augusztustól súlykorlátozás lép érvénybe Szolnok megyében

Augusztus elsejétől súlykorlátozást vezetnek be Jász-Nagykun-Szolnok megye északkeleti részén, hogy csökkentsék a teherforgalmat Tiszafüred és Kunhegyes környékén – erről tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Az intézkedés nem vonatkozik a 4-es, 33-as és 34-es főutakra.

Tovább olvasom

Egyre többen követelik Pócs János lemondását

Egyre hangosabban követelik a Parlamentben ülő ellenzéki pártok és azok politikusai a Jászság országgyűlési képviselőjének, Pócs Jánosnak a lemondását. Pócs volt az, aki egy gyenge pillanatnak tudta be a jászberényi székhelyű sportegyesület vezetőjének tettét, aki a szolnoki kalandparkban bántalmazott kegyetlenül egy kisfiút. A képviselő később korrigált és elnézést kér.

Tovább olvasom

Megtévesztőek, de ne dőljünk be a mesterséges intelligencia által kreált fotóknak

Egészen hihetetlen belegondolni, hogy néhány évvel ezelőtt még csak fikció volt az, hogy a mesterséges intelligencia (MI, angolul AI) segítségével képeket szerkesszünk. Mára azonban már olyannyira teret nyert magának az MI, hogy ha valaki nem elég szemfüles, bizony könnyen bedőlhet az utánzatnak.

Tovább olvasom

Hatalmas lángok az M4-esen – teljes útlezárás

Szerda reggel 09 óra 40 perc körüli időben az M4-es autóút Budapest felé vezető oldalán, a 96. kilométerszelvényben egy tehergépkocsihoz kapcsolt ponyvás pótkocsi és annak rakománya kigyulladt. Az esemény során személyi sérülés nem történt. A tűzvizsgálat és szemle idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a besenyszögi le-és felhajtónál terelik a forgalmat, tájékoztatta szerkesztőségünket a megyei rendőrség. Fotó: Szolnok és környéke útinform Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Tovább olvasom