Kiváló eredményeket ért el a földvári Szicsek Pálinka

Megosztás

A Szicsek Pálinkafőzde az egyik legrégebbi pálinkafőző műhely, Jász-Nagykun-Szolnok megye egyik legjelentősebb magánvállalkozása. Apja nyomdokaiba lépve Szicsek János alapította az üzemet Tiszaföldvár kertvárosi részén, Homokon. A több mint 20 éves tapasztalat 270 szakmai elismerést eredményezett az elmúlt években.

A minden évben Csíkszeredán megrendezett Ákovita Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny elsődleges célja a kulturált párlat- és pálinkafogyasztás népszerűsítése Erdélyben, különös figyelemmel az évszázados hagyományokra. A verseny nevezői olyan részletes visszajelzést kapnak az általuk nevezett minták érzékszervi tulajdonságairól, amelyet a bírálatban kiemelt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező minősítők készítenek el, olvasható a verseny felhívásában.

A Szicsek Pálinka közösségi oldalán azt írja, hogy nagyszerű eredményekkel zárták a megmérettetést és az alábbi italokat díjazta a szakértő zsűri: Som, Érlelt törköly, Kökény, Cserszegi fűszeres.

A tiszaföldvári üzem egyébként évente nem kevesebb, mint 1000-1200 tonna gyümölcs felhasználásával állítja elő pálinkáit és a hazai piacra harmincféle gyümölcsből mintegy 80 féle termék készül.

Szicsek Pálinka

Nagyszerű eredményekkel tértünk haza a IV. Ákovitáról, mely Csíkszeredában volt megrendezve. 🥇🏆Som CHAMPION 🥇🏆Érlelt törköly CHAMPION 🥈Kökény EZÜST 🥉Cserszegi fűszeres BRONZ Ha szeretnétek…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek