Fontos szerepe van Szolnoknak az olimpiára készülő kajakosok felkészülésében

Megosztás

A magyar kajak-kenu válogatott 16 tagú csapata két helyszínen készül teljes erőbedobással a párizsi olimpiára, ahol legalább négy érem megszerzésére törekszenek. A felkészülés fő bázisai Szeged és Szolnok – a magyar csapat két csoportban, augusztus 3-án és 4-én utazik Párizsba, a kajak-kenu versenyek pedig három hét múlva, augusztus 6-án kezdődnek a Vaires-sur-Marne-i pályán.

„Most még mindenki a kemény munka részében van a felkészülésnek, mindenki fáradt, de lassan kezdik frissíteni az edzéseket. A folytatásban olyan gyakorlások jönnek, amelyek a gyorsaságot fejlesztik, illetve segítik a teljes formába hozást” – árulta el az MTI-nek Hüttner Csaba szövetségi kapitány.

A kapitány egyetértett Schmidt Gábor szövetségi elnökkel, aki korábban négy érmet, köztük egy aranyat tűzött ki célul. „Bár nem szoktam jósolni és babonából most sem szeretnék. Úgy gondolom, hogy mind a négy szakágunk erős, jó csapatunk van. Ha a sportolók kihozzák magukból a maximumot, akkor nagyon jó olimpiánk lehet” – mondta.

Gyulay Zsolt, a MOB elnöke, kétszeres olimpiai bajnok kajakosként nyilatkozott az MTI-nek: „Főleg a női csapat az, amelyben megváltoztak az erőviszonyok. A klasszisaink idősebbek lettek, a fiatalok még talán nem képesek hasonló teljesítményre, ettől függetlenül lehetnek jó eredmények. Gondolok itt a férfi ezer egyesre, párosra, négyesre és Csipes Tamara is remek formában van. Én személy szerint sokat várok az új párostól, Kopasz Bálinttól és Varga Ádámtól is. Mindenki a kajakosoktól és kenusoktól várja az eredményt. Hogy ez milyen lesz? Reméljük, a lehető legjobb!” 

Az elmúlt olimpiákon a kajak-kenusok rendre jól teljesítettek, jelentősen hozzájárultak a magyar csapat sikereihez. Legutóbb Tokióban három aranyat, két ezüstöt és egy bronzot szereztek. A sportág képviselői eddig összesen 28 arany-, 31 ezüst- és 27 bronzérmet nyertek az olimpiákon.

    A párizsi magyar csapat:
    férfiak:
K-1 1000 m: Kopasz Bálint; Varga Ádám
K-2 500 m: Nádas Bence, Tótka Sándor; Kopasz Bálint, Varga Ádám
K-4 500 m: Nádas, Csizmadia Kolos, Kuli István, Tótka
C-1 1000 m: Adolf Balázs; Fejes Dániel
C-2 500 m: Adolf, Hajdu Jonatán
    nők:
K-1 500 m: Csipes Tamara; Gazsó Alida Dóra
K-2 500 m: Csipes, Gazsó; Pupp Noémi, Fojt Sára
K-4 500 m: Pupp, Fojt, Csipes, Gazsó
C-1 200 m: Kiss Ágnes; Takács Kincső
C-2 500 m: Kiss, Nagy Bianka

Kép: Mészáros János/MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek