A szolnoki Szarvák Csenge sajnos nem lesz ott az olimpián

Megosztás

A 24.hu néhány nappal ezelőtt még úgy számolt be a két magyar breaktáncos, a szolnoki tehetség Szarvák Csenge és Noris Menotti Lobontiu eredményeiről, mint akik történelmet írhatnak a sportág olimpiai debütálásán. Sajnos azonban Szarvák nem jutott tovább az előselejtezőből a városi sportágak olimpiai kvalifikációjának második, fővárosi állomásán a Ludovika Campuson. 

Néhány nappal ezelőtt a Szol24-en is olvashattak róla, hogy igazi autentikus, hazai környezetben drukkolhatunk a hazai breaktánc egyik legtehetségesebb sportolójának, Szarvák Csengének. A Szolnoki Break SE sportolója szerint fele-fele arányban számít a fizikai és a mentális felkészülés, ő pedig az erőelemekben a legjobb. 

A Ludovika Campus csak később nyitotta meg a kapuit az esős idő miatt, bár ez a programot önmagát nem érintette, mivel az Arénában került sor a női és férfi breakesek versenyeire. Négyfős csoportokban kezdődtek az előselejtezős küzdelmek. 

Szarvák (B-girl Csenge) az ötödik csoportban kapott helyet, amelyben német, francia és mexikói ellenfelet kapott, és négyesében utolsóként körülbelül egy perc állt rendelkezésére a produkciója bemutatására. A fiatal magyar versenyző egyszerűen berobbant a színpadra, amelyet hatalmas ováció kísért a nézőtérről. A figyelemfelkeltő erőelemek után összeszedett és kreatív előadását az csoporttársai is elismerően figyelték.

Ámulatba ejtő breaktáncos koreográfiák

Szarvák az MTI-nek elárulta, az volt a taktikája, hogy minél látványosabb elemmel kezdjen, ezáltal a bírók is felkapják a fejüket és odafigyeljenek az előadására, ez azonban kevésnek bizonyult a legjobb 32 közé jutáshoz.

„Óriási élmény volt, már amikor felléptem a színpadra éreztem, hogy mennyire támogat a közönség” – mondta, majd hozzátette, erős csoportba került, így már az első körben adódott számára kihívás, viszont produkciója jobban sikerült, mint az első állomáson Sanghajban. Edzője, Fodor Lajos elárulta, korábban megbeszélték tanítványával, hogy várja meg, amíg a zsűri felnéz és akkor robbanjon be, s ezt most be is tartotta.

A lány a verseny eredményközlő oldala szerint az első, sanghaji viadalhoz hasonlóan a 34. helyen zárt, így számára befejeződött a verseny és biztosan nem szerez kvótát Budapesten a párizsi olimpiára. 

MTI-információ

Képek: Adrián Zoltán/24.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek