Háborognak Szolnokon: a várfal nemcsak csúnya lett, de a minősége is pocsék

Megosztás

Alig adták át, de máris rengeteg probléma van vele. Letöredezik különösebb erőhatások érése nélkül is, az illesztések borzalmasak. Vajon ezt ki vette át?

Az egyik helyi csoportban P. Péter jelezte az igencsak szembántó és jól látható problémákat. Reméljük, még garanciás lesz, amikor az új vezetés jelzi, hogy máris javítani kell, de most már normális munkát kellene végezni.

“Bár a nemrégiben leváltott polgármesterünk szerint egy kis ékszerdoboz lett a vadonatúj szolnoki nagy fal, szemmel jól láthatóan azért akadnak rajta kivitelezési hibák” – írja Péter. Azt tudtuk eddig is, hogy a töltés mozog minden irányba és nincs 1 négyzetméter egyenes térkőszakasz sem, maga a mutatós szép betonfal is remek állapotban volt nem sokkal az átadás után.

A posztoló szerint bátran lehetne fotózni az összes elem csatlakozását, mert nagyjából mindegyik ugyanilyen. “Pár példa a szuper minőségről amit átvettek városunk jelenlegi vezetői. Remélem az új polgármesterünk még a garanciális időn belül jelzi ezeket a dolgokat a szakembergárda felé, és javíttatja a hibákat ha már minden haver építési vállalkozó és mindent is tud építeni” – fogalmaz Péter. Vajon ismét jön majd egy olyan védekezés, hogy ezek csak esztétikai és nem szerkezeti hibák, de összességében nagyon stabil az egész építmény?

Néhány további kép a várfalról. Ha mindez mondjuk tíz év múlva készülne, mindenki csak legyintene, hogy az idő vasfoga. De ezt egészen frissen, nemrég adták át. Vajon ki felel ezért a minőségért? Akár szép és jó is lehetne, de …

Tibor még azt is hozzátette, hogy mivel a vidék eredetileg igencsak mocsaras volt, vélhetően ezt az építésnél nem vették figyelembe. Így a folyamatos elmozdulások miatt várhatóan egy pénznyelő lesz ez a vár és várfal, amit folyamatosan javítgatni kell. Nem ingyen.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek