Értük szól – háromnapos emlékkoncert lesz Szolnokon

Megosztás

Az égi zenekarba távozott szolnoki zenészekért idén tizenötödik alkalommal szerveznek emlékkoncerteket, programokat Szolnokon, a Tiszavirág híd lábánál található Dokk Terasznál. A többnapos, ingyenes esemény július 4-én, csütörtökön kezdődik és egészen vasárnapig tart.

Szép és megindító hagyománya van annak, ahogy minden évben megemlékeznek az elhunyt szolnoki zenészekre, előadóművészekre, ezzel is megüzenve: bár fizikai valójukban nincsenek köztünk, emléküket sosem fogják elfelejteni, „hiszen értük szól a zene”.

Redrum (live) – Akikért a Zene Szól emlékkoncert Szolnok 2022.07.08

Redrum (live) – Akikért a Zene Szól emlékkoncert Szolnok 2022.07.08 A felvételt készítette: SzolnokTV Facebook: https://www.facebook.com/redrumsindicate Instagram: https://www.instagram.com/redrumcrewofficial/ -Teszek rá -Ugyanazt -Fulladás -Ütés a fejre

A Redrum zenekar 2022-ben

Június 28-án az Aba-Novák Agórában már tartottak egy relikvia és múltidéző fotókiállítást, amelyet egészen július 13-ig tekinthetnek meg az érdeklődők. „Egy rendhagyó rendezvénnyel emlékezünk azokra a legendás szolnoki előadókra, akik az utóbbi évtizedekben távoztak közülünk, és már csak az égiek színpadán zenélnek vagy énekelnek” – írták a szervezők.

Az elmúlt években az emlékkoncerteken zenélt már Matlaszkovszki Miklós, a Hungária együttes szólógitárosa, Ráduly Mihály, aki a Montreux-jazzfesztiválon szólistaként első helyezett lett, valamint Angyal József (Joseph Angyal) remek multi-hangszeres zenész, zeneszerző is gyakori fellépő a rendezvényen.

Képek: agoraszolnok.hu, iranyszolnok.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek