Több, mint tíz évet kapott a törökszentmiklósi díler

Megosztás

A Szolnoki Törvényszék tizenkét év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől való eltiltásra ítélte a többszörösen visszaeső törökszentmiklósi drogdílert. Az 56 éves férfit jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt találták bűnösnek.

A bíróság közleménye szerint a férfi 2019 decembere és 2021 augusztusa között Törökszentmiklóson herbált, kristályt és speedet (új pszichoaktív anyagokat, illetve kábítószereket) árusított.

Az elítélt és ügyvédje felmentésért és enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség három munkanapot kapott, hogy nyilatkozzon az ügyben.

A szintetikus drogok, más néven dizájnerdrogok, olyan kémiai anyagok, amelyeket laboratóriumi körülmények között állítanak elő, hogy utánozzák a természetes kábítószerek hatásait. Az ilyen drogok előállításának célja gyakran az, hogy elkerüljék a jogszabályok korlátozásait, mivel az új kémiai vegyületek nincsenek még tiltólistán, azonban ezeknek a drogoknak a használata számos veszélyt rejt magában.

Összetétele és tisztasága gyakran változó, ami kiszámíthatatlanná teszi a hatásukat. Egyes vegyületek rendkívül erősek és már kis mennyiségben is súlyos reakciókat okozhatnak.

Képünk illusztráció.

Kép: drogmegelozes.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek