Díjat kapott Szalay Ferenc

Megosztás

A megyeszékhely leköszönő polgármestere, Szalay Ferenc a szolnoki kosárlabdáért tett munkájának elismeréséül a napokban Tiboldi Tibor-díjban részesült.

“Tiboldi Tibor-díjasnak lenni kiváltság, köszönöm, hogy Balogh László elnök úrék úgy gondolták, kiérdemeltem azt az elismerést, mely a megyében oly’ kevesek sajátja” – írta Szalay a közösségi oldalán, megköszönve a díjazást.

Tiboldi Tibor 1912. szeptember 9-én született Szolnokon. Édesapja, aki szintén testnevelő tanár volt, már gyermekkorában számos sportággal megismertette, amelyek iránt nagy érdeklődést mutatott. Tiboldi kosárlabdában betöltött jelentős szerepének elismeréseként és emléke előtt tisztelegve a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kosárlabda Szövetség 2007-ben, a Tiboldi család beleegyezésével alapította meg a Tiboldi Tibor Díjat.

Ezt az elismerést évente azok a sportolók, vezetők, edzők vagy játékvezetők kapják, akik egész életükben kiemelkedő munkát végeztek a megye kosárlabdasportjának fejlődéséért.

A városvezető hozzátette, amikor a megyeszékhelyen a kosárlabdáról beszélünk, hajlamosak vagyunk kizárólag az Olajbányászt emlegetni, miközben több egyesületben, a régió sok településén sportolnak kiváló, fiatal kosarasok, akiket színvonalas munkával készítenek fel a szakemberek.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek