Elindult a magyar válogatott Németországból

Megosztás

Nem sikerült túljutni a csoportkörön, a magyar válogatott három mérkőzés alatt gyűjtött három pontja nem volt elegendő a továbbjutáshoz. A szerencse sem kedvezett nekünk, a tét nélkül szaladgáló portugál válogatott 2-0-ra kikapott tegnap a hajtós georgiai csapattól, így végérvényesen megpecsételődött Marco Rossi együttesének sorsa a német tornán.

Ma délután fél három előtt nem sokkal gördült ki a Weiler-Simmerbergben lévő hotelből a válogatott játékosokat szállító busz. Nagyjából egy óra út vár rájuk, a friedrichshafeni reptérről fognak hazaindulni Magyarországra. A környéken dolgozó honfitársaik mellett a hotel személyzete is elbúcsúzott a futballistáktól.

A Szol24-en tegnap, közvetlenül a – számunkra – mindent eldöntő meccsek előtt olvashattak a csapat továbbjutási esélyeiről. A nemzeti tizenegy először 1:3-ra kapott ki Svájc ellen, majd egy sokkal jobb meccsen a németektől szenvedtünk két gólos vereséget. Mivel a skótokat egy elképesztő hajrában megvertük, volt esély a továbbjutásra, ám Georgia és Portugália ezeket az álmokat felborította.

Az esélyeink jól alakultak, hétfőn az albánokat megverte Spanyolország, Horvátország pedig nem tudta legyőzni az olaszokat. Az angol-szlovén meccs már nem hozta a számunkra kedvező eredményt, ami az angolok győzelme lett volna. Így a szlovén csapat hozzánk hasonlóan három ponttal végezte, minket pedig a harmadik helyezettek ranglistájában a negyedik helyre szorított.

A beszállás pillanatai

Amire figyelnünk kellett elsőként, hogy Csehország ne nyerjen Törökország ellen. Ez sikerült is, a törökök emberelőnyben játszottak és 1-2-es győzelmet arattak. A brutálisan nagyot küzdő georgiai csapat azonban bekavart a számításunkba, 2-0-ra verték meg a B-kerettel ötlettelenül játszó Portugáliát, akiknek már pontokra sem volt szüksége, hiszen az első helyüket ezt megelőzően biztosították.

Marco Rossi a számunkra véget érő torna után azt nyilatkozta, nehéz most a jövőről beszélni, szerinte a szörnyű kezdés Svájc ellen alapjaiban befolyásolta a továbbiakat. A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban.

Képek: Czerkl Gábor

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek