Elképesztő razzia, fogyatékossággal élő nőket szervezett prostituáltnak a szolnoki férfi

Megosztás

Összesen tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében – közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

A június 3. és 9. között tartott Európai Multidiszciplináris Platform a Bűnügyi Fenyegetettségek Ellen (EMPACT-akció) egyik kiemelt célja az emberkereskedelem azonosítása, valamint felszámolása volt, a razziában Magyarország mellett több mint 40 állam, valamint az Interpol, az Europol és a Frontex is részt vett.

Az akcióban mintegy ezer szakember vett részt, 4227 embert, 2484 járművet, 866 helyszínt és 3715 okmányt ellenőriztek; 14 magyar állampolgárt hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem és kényszermunka, üzletszerű kerítés, prostitúció elősegítése és kitartottság elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendőrök 17 sértettet azonosítottak, közülük 12 (ebből 7 kiskorú) szexuális célú kizsákmányolás, 5 (ebből 2 kiskorú) kényszermunka sértettje. A nyomozók 3 új eljárást rendeltek el emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésének gyanúja miatt.

Beszámoltak arról, hogy a KR NNI debreceni osztályának nyomozói a német hatóságokkal folytatott nemzetközi adatcsere révén azonosítottak egy szolnoki férfit és két bűntársát. A férfi a gyanú szerint 2023 elejétől egy kiszolgáltatott helyzetben lévő, testi és értelmi fogyatékossággal élő magyar nőt szervezett be németországi prostitúcióra.

A nyomozók mindhárom elkövetőt június 4-én fogták el Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A két férfit és a nőt emberkereskedelem és kényszermunka miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket – olvasható a közleményben.

MTI-információ

Képünk illusztráció.

Kép: Getty Images

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek