Prostitúcióra kényszerítette a fiatal lányt és életveszélyesen bántalmazta

bűn, bűnügy, börtön

Megosztás

Nagyon súlyos bűncselekmények miatt emeltek vádat egy férfi ellen Jász-Nagykun-Szolnok megyében, akár tizenkét évet is kaphat.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen emberkereskedelem, kényszermunka és életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt. A bűnügyről korábban mi is írtunk.

A vádlott egy 17 éves lányt kényszerített prostitúcióra, majd brutálisan bántalmazta.

A vádirat szerint a férfi 2023 áprilisában Karcagon ismerkedett meg az instabil családi háttérrel rendelkező lánnyal. Közös kábítószer-fogyasztást követően a férfi prostitúcióra akarta kényszeríteni a lányt a 4-es főút mentén. Amikor a lány ellenállt, a férfi többször megütötte és további erőszakkal fenyegette. Ennek hatására a lány két napig prostituáltnak állt, bevételt pedig átadta a férfinak.

Később a vádlott megpróbálta rábírni volt élettársát és a lányt, hogy menjenek vele Németországba prostitúciós munkára, de mindketten elutasították az ajánlatot.

Ezért 2023. április 27-éről 28-ára virradó éjszaka a férfi brutálisan bántalmazta a lányt.

Órákon át ütötte ököllel a fejét és testét, majd miután a földre esett, rugdosta. Egy baltával is fenyegette, azt állítva, hogy levágja a lány lábát vagy ujjait. A bántalmazás során a férfi többször vízzel locsolta az eszméletét vesztő áldozatot, hogy magához térjen, majd folytatta az erőszakot. A kiskorú sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A rendőrséget végül a vádlott volt élettársa értesítette. Az ügyészség 12 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra tett javaslatot, amennyiben a vádlott beismeri tettét az előkészítő ülésen. Az ügy a Szolnoki Törvényszék elé került, a férfi jelenleg letartóztatásban van és ott várja az ítéletet.

Ez az eset rávilágít a kiszolgáltatott fiatalok védelmének fontosságára és az emberkereskedelem elleni küzdelem szükségességére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek