Halmentést végeztek Vezseny térségében

Megosztás

A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) osztotta meg, hogy június elején a Tisza árterületén, Vezseny térségében ismét halmentést végeztek. Azt írták, az őshonos halfajok a jogszabályoknak megfelelően visszahelyezésre kerültek a Tiszába.

A Facebookon megosztott információk alapján a mentésben összesen kilencen vettek részt, közülük hét fő hivatalos halőr, kettő pedig szerződéses halász. Az eredmény: keszegféle (10kg), ponty (4kg), balin (4kg), fogassüllő (12kg), sügér (10kg), ezüstkárász (13kg), és törpeharcsa (2kg) jutott vissza az élő Tiszába.

A halmentés fontos tevékenység, amely a halállományok védelmét és fenntartását szolgálja. Az emberi tevékenységek, mint például az ipari szennyezés, az élőhelyek pusztítása és a túlhalászás, komoly veszélyt jelentenek a halpopulációkra. A halmentési programok célja ezen veszélyek enyhítése és a halállományok megőrzése.

A KTVHESZ számtalan alkalommal beszámolt már a térségben végzett halmentői munkájáról: április 26-án például mintegy félmillió forint halgazdálkodási értékű halat juttattak vissza az anyamederbe, valamint Tiszasülynél is mentettek már az idei évben.

Képek: Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek