Rendőrképzőbe mennek a nemrégiben kinevezett kórházigazgatók

Megosztás

A kórházigazgatóknak sem fenékig tejfel az élet – bentlakásos kiképzésen kell részt venniük és néhány nap múlva bevonulni a remeteszőlősi Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Rendőrképző Akadémiájára.

A Belügyminisztérium december 13-án egy közleményben jelentette be, hogy az Országos Kórházi Főigazgatósággal (Okfő) együtt egyszerre 24 kórházigazgatót mentenek fel pozíciójából. A mértékét tekintve példa nélküli felmentés értelmében mennie kellett 2 országos intézet vezetőjének, 7 megyei és 15 városi kórház igazgatójának is. A menesztéseket vagy a betöltött 65. életévvel vagy azzal indokolták, hogy egész egyszerűen elégedetlenek voltak a munkájukkal.

Volt, akit egy bizonyos korhatár elérése miatt menesztettek pozíciójából, volt, akit indoklás nélkül távolítottak el. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a szolnoki MÁV Kórház főigazgatója, Rudner Ervin, és a Jászberényi Szent Erzsébet Kórház vezetője, Csiki Zoltán távozott.

„A képzés után várhatóan a székesfehérvári, a miskolci, a Veszprém megyei, a nyíregyházi, a szolnoki, a dunaújvárosi kórházak, valamint a Dél-pesti Centrumkórház főigazgatói posztjaira kerülhetnek a most kiválasztottak” – írja a Népszava a 30 napos bentlakásos kiképzésről.

A lap megkereste a Belügyminisztériumot elsősorban afelől érdeklődve, mi lesz a program, velük tarthatnak-e családtagok, valamint a tervezett egy hónap alatt elhagyhatják-e a laktanyát? Azt válaszolták, a főigazgató-jelöltek kiválasztása az idei évtől kezdődően egy komplex vezető-kiválasztási rendszer alapján megy, ennek része a személyes jelenlétet igénylő továbbképzés is. A továbbképzés alapvetően két részből – elméleti ismeret átadásból, illetve vezetői kompetenciafejlesztő tréningből áll.

Kép: Újvári Zsuzsanna

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek