Fideszes bukás Jászapátin – Szalay Ferenc után Ifj. Pócs János is búcsúzik

Megosztás

Jász-Nagykun-Szolnok megyében vasárnap este alighanem az egyik legnagyobb meglepetést a szolnoki választási eredmények mellett Jászapáti okozta – a településen Pócs János országgyűlési képviselő fiát győzte le a függetlenként induló Illés Gergő. Ifj. Pócs egy Facebookos videóban köszönte meg a támogatást, aki most öt évre biztosan kikerül a képviselő-testületből.

„Köszönöm annak az 1654 lakosnak, akik a mai napon megtiszteltek a bizalmukkal. Köszönöm a munkatársaimnak, az aktivistáknak, a támogatóknak és a segítőknek azt a példaértékű munkát, amit az elmúlt hónapokban megtettek annak érdekében, hogy folytatni tudjuk a városfejlesztést. A munkát elvégeztük, azonban mégsem volt elég a győzelemhez” – értékelte az eredményeket a közösségi oldalán Ifj. Pócs János.

Nem sokkal később egy videóval is jelentkezett, ebben megköszönte, hogy tíz éven keresztül szolgálhatta Jászapátit:

Pócs János vasárnap este, az eredmények beérkezése után nyilatkozott a Jászsági Térségi TV-nek. Arról beszélt, fájdalmas veszteség Jászapáti, emellett szerinte nem a fia, hanem a város veszített.

Úgy tűnik, a kormánypárti szimpatizánsok mozgósítását még az Apátin osztogatott választási segédlet sem növelte, amiről a Szol24-en már olvashattak május végén. „„Tisztelt Választópolgár! Június 9-én sorsdöntő választás lesz. Az európai parlamenti választáson olyan képviselőkre van szükségünk, akik nem sodorják hazánkat háborúba. Ezért szavazzunk a Fidesz békepárti és bevándorlásellenes képviselőjelöltjeire! Csak a béke! Csak a Fidesz!” – írták a lapon.

Illés Gergő, a Jászapátiért Önökkel Szövetségben (JÖSZ) által támogatott induló összesen 52,18%-ot kapott, míg Pócs János fia 44,84%-ot, ezzel egy új korszak kezdődik a város történetében.

Kép: Jászapáti az első Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek