Meglepődtünk? Szenkirályi Alexandra visszalépett Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra bejelentette visszalépését (Forrás: Facebook)

Megosztás

Szentkirályi Alexandra, a kormánypártok főpolgármester-jelöltje két nappal a június 9-i választások előtt visszalépett Vitézy Dávid, az LMP jelöltje javára. Mindezt az elemzők és a közélethez értők többsége már Vitézy Dávid jelöltként indulása előtt megjósolta, amikor még Szentkirályi indulását be sem jelentették.

Szentkirályi és Orbán Viktor a kampány során (Forrás: 444)

Szentkirályi Alexandra igen későn jelent meg a Fidesz főpolgármester-jelöltjeként és Vitézyhez hasonlóan, ő is sokáig tagadta, hogy elindulna a megmérettetésen. Legfőképpen az internetes videóival kampányolt, ahol több szó esett Gyurcsány Ferencről, mint Karácsony Gergelyről, vagy éppen a budapestiek mindennapi problémáiról.

Kérdés, hogy az utolsó pillanatban történt visszalépése Vitézy javára fordítja-e az esélyeket, aki megígérte, ha megválasszák, sem a Fidesszel, sem a DK-val nem köt koalíciót. Karácsony Gergely úgy értékelte az eseményeket, hogy véget ért a színjáték és számára egyértelműen Vitézy a NER jelöltje és olyan Orbán-Ungár paktumot sejtetett, ami szerinte a választók becsapása, és aminek ára a NER ingatlanos oligarcháinak benyomulása Budapestre. Ugyanakkor bízik a választópolgárok ítélőképességében. Vasárnap végre kiderül, melyik főpolgármester-jelölt érezheti magát nyeregben.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid. Csak egy maradhat (Forrás: 444)

Fotók: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala, 444

Források: Szentkirályi Alexandra Facebook oldala, 444, Népszava

Kapcsolódó cikkek