Szolnokon és a Jászkunság más területein is ezerrel vágják a fákat, irtják az erdőket, hiszen a rendelet megengedi

Megosztás

Döbbenetes, hogy a Madarak és Fák Napján azt kell “ünnepelnünk”, hogy megyeszékhelyünkön és megyénkben elképesztő természetkárosítás zajlik, méghozzá gőzerővel. A madarak költési időszaka zajlik, nem is lenne szabad ilyenkor ilyen munkálatokat végezni, de a Fidesz tűzifa-rendelete mindent felülírt, így semmi nem tilos. A természetkárosítás mértéke felbecsülhetetlen.

Csak sok év múlva fogunk rájönni, mit teszünk most a hazánkkal, akár az akkumulátorgyárak tömeges beédesgetésével, akár a fák ilyen mértékű kivágásával, külön kiemelve, hogy a madarak költési időszakában a madárállományban is milyen károkat okozunk. De ez Magyarországon másfél évtizede egyáltalán nem fontos szempont, csak a profit, illetve mostanában a tűzifa. Szolnok és környéke pedig élen jár ebben. Gratulálunk és ezt teszi a Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület is.

Ki is fejezték beletörődött nemtetszésüket, hiszen tudják, úgysem tudnak mit tenni a Fidesz természetkárosítási gőzhengere ellen. “Madarak és fák napja május 10. Megyeszerte így ünneplik … letermelt nefag kocsányos tölgyes, derékba vágott városi fák Szolnok belváros, irtás Kisújszálláson és Törökszentmiklóson, miközben a madarak költési időszakának dandárjában járunk. Megtippelni sem lehet a károkozás mértékét! A gazdasági növekedés, a tűzifa törvény ezt kívánja” – írta az egyesület. Képek forrása: Madárfigyelő Szolnok Természetvédelmi Egyesület és Fodor Ferenc.

A szolnoki helyzet:

Gallyazás? Hmm. Hát akkor legyünk büszkék arra, amit itt hagyunk magunknak, a gyermekeinknek és unokáinknak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek