Különös – tömegével találtak okmányokat, iratokat Jászberény környékén

Megosztás

Egy jászberényi lakos a saját elmondása szerint kíváncsiságból, aggodalomból osztotta meg, hogy pár napja délután hat óra körül érdekes dolgokra bukkant a jászsági térségben, a Régi pesti úttól kezdve: rengeteg különböző, érvényes okmányt és iratot talált. Leadta a rendőrségnek, bár egyelőre talányos, hogy mi lehet a háttérben.

„Különböző, környező településeken élő, eltérő korú személyekhez tartoztak” – írta az igazolványokról a megtaláló, aki a lehető leghelyesebb módon járt el, hiszen leadta őket a kormányablakban.

A csavar a történetben az, hogy ugyanabban az időpontban, a megszokott útvonalon haladva egy nappal később ismét talált több személyi igazolványt, lakcímkártyákat és a kép alapján még bankkártyát is. Hozzáteszi, valószínűleg már tegnap ott voltak, csak nem látta meg mindet, ez viszont azt mutatja, valóban tetemes mennyiségről van szó.

Megkerestük a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályát a helyiek szerint furcsa, különös esettel kapcsolatban.

A feléjük intézett kérdésünk arra vonatkozott, érkezett-e bejelentés hozzájuk, illetve lehet-e tudni bővebb információkat a tömegével elhagyott, esetleg ellopott iratok ügyében. Amennyiben válaszolnak, beszámolunk róla.

FRISSÍTÉS: A rendőrség azt az információt közölte szerkesztőségünkkel, hogy a kérdezett esetről hozzájuk nem érkezett bejelentés.

Kép: Kónya Dóri Fb

Kapcsolódó cikkek