Hatalmas üzletet csináltak a vérplazmázásból, ami most a Széchenyi lakótelepre érkezik

Megosztás

Tiborcz István üzleti köreihez tartozik a Plasma Expert Kft, amely laza 18,3 milliárd forintos adózás utáni nyereséget jelentett a tavalyelőtti évről. A miniszterelnök veje bár hangsúlyozza, semmilyen üzleti kapcsolatot nem ápolt sem a múltban, sem jelenleg a céggel, illetve tulajdonosi érdekeltséggel sem rendelkezett benne. Annyi biztos, bombaüzletté tették a vérplazmalevételt, amire mostantól a szolnoki Széchenyi lakótelepen is lesz lehetőség.

Az alapítás idején Tiborczhoz köthető cég, a Plasma Expert később egy dubaji céghez került. A szeged.hu összehasonlította a 2021-es és 2022-es beszámolóikat, ebből kiderült, hogy az Expert és a leányvállalatának elváltak az útjai, a szolnoki, kecskeméti, tatabányai, és békéscsabai cégek már egy ideje más tulajdonosi háttérrel dolgoztak.

A cég tulajdonosa az Atlantis International Holding, bár a Dubajban bejegyzett cég valós tulajdonosainak személyét rejtély övezi. Annyit tudunk, hogy az ügyvezetőt Molnár Lászlónak hívják, illetve hogy gyógyszer- és gyógyászati termékek nagykereskedelme a tevékenységi kör.

De mi ebben a nagy üzlet? Az, hogy az Egyesült Arab Emírségek dúsgazdag városában bár van társasági adó, de az adó magánszemélyeknek nulla, így az osztalék is adómentesen vehető ki.

Szalay Ferenc polgármester mindenesetre azt ígéri, az új helyen még vonzóbb, modern környezetben várják a betérőket, valamint hangsúlyozza a plazmaadás azért is fontos, mert a vérplazmát nem lehet szintetikusan előállítani, miközben betegek sokaságának állapotán javíthat az alkalmazása, vagy akár életeket menthet.

Kép: Szalay Ferenc Fb

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek