Néhány nap múlva Karcagról indul az idei Tour de Hongrie

Megosztás

Ahogy márciusban megírtuk, a Tour de Hongrie idei országúti kerékpáros körverseny május 8-án, azaz néhány nap múlva a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol. Az első szakasz során a Tisza-tó és a Hortobágy érintésével érkeznek meg Hajdúszoboszlóra a versenyzők.

A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb, 7871 méter az összesített szintemelkedés. A főváros mellett kilenc megyért érintenek a versenyzők,: Jász-Nagykun-Szolnokot, Hajdú-Bihart, Borsod-Abaúj-Zemplént, Hevest, Pestet, Fejért, Somogyot, Tolnát és Baranyát.

A szakaszok:

  1. szakasz (Karcag – Hajdúszoboszló, 166 km): 2024. május 8. (szerda)
  2. szakasz (Tokaj – Kazincbarcika, 162 km): 2024. május 9. (csütörtök)
  3. szakasz (Kazincbarcika – Gyöngyös-Kékestető, 183 km): 2024. május 10. (péntek)
  4. szakasz (Budapest – Etyek, 167 km): 2024. május 11. (szombat)
  5. szakasz (Siófok – Pécs, 173 km): 2024. május 12. (vasárnap)

A Nagykunság fővárosából, Karcagról rajtolnak el, majd a befutó helyszíne az első szakaszban a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő és Strandfürdő lesz. A szervezők azt írják, a táv ezen része nem túl nehéz, de a gyorshajrára hajtó csapatoknak figyelniük kell a szélviszonyokra a sík terepen.

A mezőnyben igazi világsztárokat is találunk például, a 34-szeres Tour de France szakaszgyőztes Mark Cavendisht, vagy a háromszoros világbajnok Peter Sagant.

Kép: Koszticsák Szilárd/MTI

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek